Kripto para borsası Coinbase, geliştirmekte olduğu NFT pazarında kart ile ödemelere izin vermek için Mastercard ile ortaklık kuruyor.

Coinbase’in bu hamlesi, Mastercard kredi veya banka kartını kullanarak itibari para birimleriyle, kripto para birimi satın almak zorunda kalmadan doğrudan bir NFT satın alınabileceği anlamına geliyor

Coinbase, NFT’leri “dijital ürünler” olarak sınıflandırmak için Mastercard ile birlikte çalıştığını ve bunun da kripto para birimini satın almaktan ve saklamaktan rahatsız olabilecek insanlar için NFT’lerin daha erişilebilir hale getirilmesi gerektiğini söylüyor.

Çoğu NFT pazar yeri, önce kripto para birimi satın almanızı, onu güvenli bir cüzdana eklemenizi ve ardından bu cüzdanı pazara bağlamanızı gerektiriyor. Coinbase’in Mastercard ile yaptığı ortaklık ise bunu değiştirecek.

Mastercard’ın blokzinciri ürünlerinden sorumlu başkan yardımcısı Raj Dhamodharan konuyla ilgili olarak: “NFT’ler için hedef kitleyi genişletmek, bu gelişen pazarın daha fazla içerik oluşturucuyu desteklemesine olanak tanır ve dijital ticaretin bir sonraki evrimini ateşleyebilir. Daha fazla insanı güvenli bir şekilde bu piyasaya dahil etmek, NFT pazarının gelişmesine yardımcı olmanın belki de en iyi yoludur.” ifadelerini kullanıyor. Dhamodharan ayrıca Mastercard’ın bir kripto para istihbarat şirketi olan CipherTrace’i satın almasını, NFT alımlarının güvenliğini artırmaya yardımcı olmak için kullanacağını da vurguluyor.

Coinbase, NFT pazar yerini ilk olarak geçtiğimiz Ekim ayında duyurmuştu. Coinbase NFT olarak adlandırılan platform hala piyasaya sürülmedi, ancak erken erişim elde etmek için kaydolabileceğiniz bir bekleme listesi bulunuyor.

Coinbase NFT’ler için pazar yeri başlatıyor

KaynakThe Verge