Teklerde 4 kez Grand Slam kazanan Japonyalı tenis yıldızı Naomi Osaka, dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan FTX ile daha fazla kadını web3 ve kripto ekosistemine kazandırmak için anlaşmaya vardı.

Karşılaştırıldığında, ne kadar az kadının kriptonun bir parçası olduğuna dair istatistikleri gördüğünü söyleyen Osaka, bunun diğer finansal piyasalarda görülen eşitsizliği yansıttığını belirtiyor. Anlaşmayla ilgili olarak Osaka, “Kripto para birimleri, herkes tarafından erişilebilir olma ve giriş engellerini yıkma hedefiyle başladı. Bu misyona geri dönmek ve daha fazla insana ulaşmanın ve alanı daha fazla demokratikleştirmenin yeni yollarını geliştirmek için FTX ile ortak olmaktan heyecan duyuyorum.” ifadelerini kullanıyor.

Konferans konuşmacılarından kripto şirketi kurucularına ve NFT sanatçılarına kadar, kadınlar erkeklere kıyasla kripto alanında çok daha az bulunuyor. 2021 yılında 121 kurucuyla yapılan bir ankete göre, kadınlar tüm kripto şirketi kurucularının %5’inden azını oluşturuyor. Art Tactic tarafından Kasım 2021’de yayınlanan bir ankete göre, kadın sanatçılar da tüm NFT sanatçılarının yalnızca %5’ini oluşturuyor. Ayrıca kadınların %92’si kriptoyu duyduğunu bildirirken, yalnızca %24’ü ona sahip olduğunu söylüyor.

FTX’te Osaka, borsaya ortak olan ilk profesyonel kadın sporcu olarak bu cinsiyet farkını kapatmak için çalışacak. Anlaşma kapsamında Osaka, başlangıç olarak FTX için içerik üretecek ve FTX’in logosunu Miami Açık kıyafetine yerleştirecek.

FTX ayrıca, tercih ettiği kripto para birimlerine yatırım yapmasına yardımcı olmak için Osaka ile birlikte çalışacak ve Osaka’nın sporda kızları destekleyen hayır kurumu olan Play Academy’ye bağışta bulunacak.

FTX kendi oyun birimini kuruyor

KaynakThe Block