Kripto odaklı risk sermayesi şirketi Electric Capital, 1 milyar dolar değerinde yatırım aldı. Şirket yeni yatırımla birlikte kripto girişimlerine yatırım yapmaya devam edecek.

Firma, web3 altyapısı, DeFi protokolleri ve NFT’ler ve DAO’lar tarafından desteklenen platformlar dahil olmak üzere çeşitli projelere yatırım yapmayı düşünüyor. Yapılan açıklamaya göre yapılacak yatırımların büyüklüğü 1 milyon ile 20 milyon dolar arasında olacak.

Electric Capital, bunun mühendislik odaklı bir VC olduğunu, yani yatırım yaptığı projeleri desteklemek için yazılım ve veri sistemlerini kullandığını söylüyor. Electric Capital kurucu ortağı Curtis Spencer konuyla ilgili olarak: “Likidite sağlamak, doğrulayıcıları çalıştırmak, ekiplerin yeni verilerimizle ekosistemlerini daha iyi anlamalarına yardımcı olmak ve daha fazlası için oluşturduğumuz altyapıyı kullanıyoruz. Yatırımcıların ve protokollerin birlikte nasıl değer yaratabileceğinin sınırlarını zorlamaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

2018 yılında Spencer ve Avichal Garg tarafından kurulan Electric Capital, bugüne kadar Bitwise, dYdX, Gitcoin, Immunefi, NEAR ve Syndicate gibi projelere yatırım yaptı. Firma en son Ağustos 2020’de 110 milyon dolar toplamıştı.

Electric Capital, Paradigm’in 2,5 milyar dolarlık fonu, FTX’in 2 milyar dolarlık girişim fonu ve Pantera Capital’in 1 milyar dolarlık fonu dahil olmak üzere son aylarda toplanan en büyük kripto fonları listesine katılıyor.

FTX, Solana Ventures ve Lightspeed’ten blokzinciri oyunlarına yatırım

KaynakThe Block