Kripto para borsası FTX, daha önce BitPesa olarak da bilinen AZA Finance ile Afrika’daki web3 ekonomisini büyütmek için iş birliğine gittiklerini açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre ortaklık, küresel FTX platformunda Afrika itibari para birimlerini kullanarak para yatırma ve çekme desteği sunmak da dahil olmak üzere Afrika’da web3 teknolojileri geliştirmek için beş kilit alanı keşfedecek.

Ayrıca ortaklık, bölgedeki katılımcılar için faydalı öğrenme ve ağ oluşturma kaynakları yaratırken Afrika’nın web3 altyapısını geliştirmek için de çalışacak. Bununla birlikte FTX ve AZA Finance, Afrika dijital para birimi alım satım çiftlerini de başlatmayı planlıyor. FTX bu iş birliğiyle birlikte Afrika’daki NFT sanatçılarını pazarına dahil etmek istiyor.

2013 yılında BitPesa olarak kurulan AZA Finance, FTX’in kıtada varlık oluşturma çabasında ilgisini çeken son Afrika kripto ve ödeme şirketi oldu. Kripto para borsası daha önce 2021’in Kasım ayında Afrika merkezli Chipper Cash”in 150 milyon dolarlık Seri C yatırım turuna öncülük etmişti.

Web3 alanının ortaya çıkan doğası göz önüne alındığında, Afrika’daki birçok bölgede düzenleyici netlik hala eksik durumda. Bu durumun ortaya çıkardığı sorunlar hakkında yorum yapan AZA Finance’in kurucusu ve CEO’su Elizabeth Rossiello, şirketinin kıtadaki devlet kurumlarıyla yakın çalışmaya devam ettiğini söylüyor: “Sıkı kontrollerimiz devam ediyor ve şu anda üç kıtada merkez bankaları ve Mali Yürütme Otoriteleri tarafından lisanslandık. Stratejimiz, bu bağlamda Afrika pazarındaki herhangi bir çalışmanın tamamen uyumlu olmasını ve Afrikalı kullanıcıların çıkarına olmasını sağlamak için tüm düzenleyicilerle yakın çalışmaktır.

FTX kendi oyun birimini kuruyor

KaynakThe Block