Kripto para borsası FTX, “FTX Gaming” adını verdiği yeni oyun biriminin lansmanını yaptı.

FTX Gaming piyasaya oyun token’ları sürecek ve NFT desteği sunacak. Birim ayrıca şimdiden ekibe yazılım mühendislerini katıyor.

FTX sözcüsünün konu hakkında Bloomberg’e verdiği ifadeler şöyle: “FTX Gaming’i piyasaya sürüyoruz çünkü oyunları kripto için heyecan verici bir kullanım örneği olarak görüyoruz. Dünyada dijital öğelerle oynamış ve toplamış iki milyardan fazla oyuncu var ve artık onlara da sahip olabiliyor.

Yaklaşık 3 ay önce FTX, Lightspeed Venture Partners ve Solana Ventures ile birlikte kripto oyun projelerine 100 milyon dolarlık ortak yatırım yapacağını duyurmuştu. Daha önce Lightspeed’in ortağı olan Amy Wu da yakın zamanda FTX’in 2 milyar dolarlık Web3 girişim fonuna liderlik etmek için kripto borsasına katılmıştı. O zamanlar Wu, oyun yayıncılarının çeşitli kripto bileşenlerini entegre etmeleri için bir çözüm olduğunu ima etmişti.

Dünyanın dört bir yanındaki büyük oyun geliştiricileri blokzinciri ve NFT furyasından yararlanmak için fırsatları araştırıyor. Geçtiğimiz günlerde Electronic Arts CEO’su Andrew Wilson, NFT’lerin sektörün geleceğinin önemli bir parçası olacağını öne sürmüştü. Bir başka büyük oyun şirketi Square Enix de kripto ekosistemi ve oyun oynamayı birleştirmenin planlarını yaptıklarını açıklamıştı.

Square Enix, 2022’de blokzinciri oyunlarına daha fazla yatırım yapacak