Dünyanın en büyük oyun firmalarından biri olan Square Enix, bu yıl blokzinciri tabanlı oyun dünyasındaki varlığını artırmak istiyor.

Şirketin bu alana yönelik çalışmalarını artıracağına yönelik en son işaret, Square Enix Başkanı Yosuke Matsuda’danın çalışanlarına gönderdiği yeni yıl mektubunda yer alıyordu. Mektubunda merkeziyetsiz oyunculuğun üzerinde duran Matsuda, gelecekte bu teknolojinin oyun oynamadaki en büyük trend haline gelmesini umuyor ve ekliyor:

Blokzinciri oyunlarını mümkün kılmak için temel teknolojiler zaten var ve son birkaç yılda toplumsal okuryazarlıkta ve kripto varlıklarının kabulünde de bir artış söz konusu. Bu alanı dolduran birçok kullanıcı grubunu dinleyeceğiz ve bu alandaki toplumsal değişimleri yakından takip edeceğiz. Gelecekte potansiyel olarak kendi token’larımızı çıkarmayı göz önünde bulundurarak buna göre bir iş geliştirme çabalarımızı hızlandıracağız.

Mektubunda NFT’lere de değinen Matsuda, bu çerçevede yaşanan gelişmeleri takip ettiklerini ancak spekülatif durumların da ideal olmadığının altını çiziyor. Ayrıca Matsuda mektubunda, NFT’lerin müşteri tabanındaki bazı oyuncular için tartışmalı olmaya devam edeceğini kabul ediyor:

Eğlenmek için oynayan ve şu anda oyuncuların çoğunluğunu oluşturan bazı kişilerin bu yeni trendlere karşı çekincelerini dile getirdiğinin farkındayım. Ancak, motivasyonu ‘katkıda bulunmak için oynamak’ olan, yani oyunu daha heyecanlı hale getirmeye yardımcı olmak olan çok sayıda insan olacağına inanıyorum.

Square Enix’in ilk halka açık NFT kullanımı Double Jump Tokyo adlı bir blokzinciri girişimiyle ortaklık yaptığı geçtiğimiz bahar ayında gerçekleşmişti.

Zynga blokzinciri oyunları geliştirmek için Forte ile ortaklık kurdu

KaynakThe Block