Mobil oyun devi Zynga, şirketin fikri mülkiyet portföyü ve geniş kullanıcı tabanı etrafında oluşturulmuş blokzinciri tabanlı oyunlar geliştirmek için Forte ile anlaştıklarını duyurdu.

Zynga’nın blokzinciri oyunlarından sorumlu çiçeği burnunda başkan yardımcısı Matt Wolf, bu satın almadaki amacı, “Web3 ve blokzincir oyunlarına yeni bir kalite ve eğlence düzeyi getirirken, aynı zamanda değerli oyuncularımızı ve topluluklarımızı önümüzdeki yıllarda eğlendirecek güvenli ve güvenilir bir ekosistem sağlamak.” olarak açıklıyor.

Wolf, ekibin blokzinciri çözümlerine ve web3 geliştirmeye yönelik uzun vadeli vizyonu ve yaklaşımı nedeniyle Forte ile ortak olmaktan heyecan duyduklarını da sözlerine ekliyor.

Blokzinciri tabanlı oyunlar, özellikle oyna-kazan oyunları olarak adlandırılan oyunlar, tüm dünyada ve bazı Asya pazarlarında hızla büyüyen yeni bir sektör haline dönüştü. Web3, oyuncuların ve yaratıcıların para kazanmaları, sanal ürünler ve oyunların kendileri üzerinde daha fazla sahiplik sahibi olmaları için yollar yaratmayı vaat ediyor.

Forte CEO’su Josh Williams bu satın alımla ilgili olarak, “Blokzinciri oyun ekosistemini, oyuncularla etkileşim kuracak ve onlara fayda sağlayacak ve onlara daha ekonomik fırsatlar sağlayacak sorumlu bir şekilde ilerletmek istememizden dolayı Zynga ile ortaklık yapmaktan gurur duyuyoruz.

Forte platformunu, hem geliştiricilere hem de oyunculara güvenlik, istikrar ve güven getirmek için devam eden çabalarımızda sınıfının en iyisi birlikte çalışabilirlik mekanikleri ve uyumluluk önlemleri ile oluşturduk.” ifadelerini kullanıyor.

Blockchain oyunlarının önlenemez yükselişi

KaynakForbes