Farmville, Words With Friends gibi online ve mobil oyunlarıyla tanınan Zynga, bu yıl blokzinciri tabanlı yeni bir NFT oyunu piyasaya sürmek istiyor.

Axios’u haberine göre şirket blokzinciri ekibini 15’ten 100’e çıkarmaya ve 2022’nin sonuna kadar NFT tabanlı bir oyun geliştirmiş olmak istiyor.

Şirketin nasıl bir oyun geliştireceği konusunda net bir bilgi yok, ancak NFT oyunları arasında da popüler bir tür olan oyna-kazan türünde bir deneyim yaratacakları tahmin ediliyor.

Zynga’nın blokzinciri tabanlı oyun planları, şirketin Kasım 2021’de blok zinciri oyunlarından sorumlu başkan yardımcısı Matt Wolf’u işe almasından yaklaşık 4 ay sonra ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıl ile birlikte blokzinciri oyunlarına olan ilgi büyük ölçüde arttı. Bu alanda süregelen gelişmeler de sektördeki faaliyetlerin hala devam ettiğini gösteriyor.

Zynga haricinde popüler NFT koleksiyonu Bored Ape Yatch Club’ın yaratıcısı Yuga Labs de bir NFT oyunu üzerinde çalıştığını açıkladı. Geçtiğimiz aylarda ise Twtich kurucu ortağı ve Zynga eski genel müdürü Robin Chan, oyun odaklı NFT platformu Fractal’ı duyurmuşlardı.

Her ne kadar firmalar blokzinciri tabanlı oyunlara ve oyun girişimlerine kaynak akıtsa da kripto dünyasının dışındaki oyuncular bunları benimseme konusunda hala tereddütlü. Hatta kripto piyasasında olmayan büyük oyun geliştiricilerinin NFT’lere yönelik olumlu açıklamalarına da bu kesim tarafından büyük tepkiler geliyor. Geleneksel oyuncuların NFT tabanlı oyunlara yönelik tavrı değişir mi bilinmez, ancak bu alana yapılan yatırımların seviyesi gün geçtikçe artıyor.

NFT oyun girişimi The Sandbox’a SoftBank’tan yatırım

KaynakThe Block