PC oyunları yapımcısı CipSoft, Litecoin blokzinciri üzerine kurulmuş blokzinciri oyunu LiteBringer’ı piyasaya sürdü.

Fantastik bir rol yapma oyunu (RPG) olan LiteBringer, Litecoin blokzincirinde çalışıyor ve oyunculara görevleri tamamlayarak Litecoin kazanma ve ticaret yapma imkânı sunuyor.

Son yıllarda blokzinciri tabanlı birçok oyunun piyasaya çıktığına şahit olduk. Crypto Kitties ile başlayan bu akım, Gods Unchained ve My Crypto Heroes gibi oyunlarla devam etti. Şimdilerde ise birçok farklı türde oyunun blokzincirinden yararlandığını görebiliyoruz.

LiteBringer ise Litecoin blokzincirinde çalışan ilk büyük çaplı oyun olma unvanını taşıyor. CipSoft’un web sitesinde LiteBringer için yaptığı açıklama şöyle: “LiteBringer daha önce çıkan birkaç oyun gibi blokzincirinin devrim niteliğindeki potansiyelini kucaklıyor. Tamamen merkezi olmayan bir uygulama olarak tüm oyun Litecoin blokzincirinde yer alıyor. Hiçbir sunucunun dahil olmadığı bu oyun, oyunculara benzeri görülmemiş bir kontrol sağlıyor.

LiteBringer oyuncuları, Litecoin blokzincirinden yararlanarak oyun içindeki ögeleri diğer oyuncularla takas edebilecek ve görevleri tamamladıkça Litecoin kazanabilecekler. Bir oyuncu karakterini geliştirmek için oyun içi satın alım yaptığında bu işlem blokzincirinde gerçekleştirilecek.

Başka bir deyişle oyuna erişim tamamen bir oyuncunun Litecoin’e erişimine bağlı olacak. Karakter oluşturma ve görevlerin yapılabilmesi bile Litecoin’e bağlı. Bu nedenle oyuncuların oyunu oynamaya başlamak için cüzdanlarında en azından küçük bir miktar kripto para birimi bulundurması gerekecek.

LiteBringer topluluk yöneticisi, oyun için geliştiricilerin özellikle Litecoin’i seçtiğini söylüyor. Oyunun işlem ücretleri üzerindeki artışa karşı çok savunmasız olduğu söyleyen Constantin, (CipSoft çalışanlarının bazıları tehditlere karşı önlem olarak takma ad kullanıyorlar) Ethereum gibi zaman zaman büyük dalgalanmalar yaşanan bir platformda oyunlarının oynanamaz duruma gelebileceğini belirtiyor. Constantin’e göre LiteBringer’ın düşük işlem maliyetlerine sahip ve büyük dalgalanmalar yaşanmayan bir blokzincirine ihtiyacı var.

Dikkat çekici 4 blokzinciri oyunu

KaynakDecyrpt