Blokzinciri oyunlarına hem tüketici hem de yatırımcı olarak ilgi duyan Reza Jafery, Blokzinciri teknolojisinin video oyun dünyasının geleceği olabileceğini düşünüyor. Ayrıca oyunlar, potansiyeli hayli büyük olan bu teknolojinin geniş kitlelerce benimsenmesini sağlayabilir.

Blokzinciri oyunlarında ilginç bir aşamaya giriyoruz. Eğer bu endüstrinin büyümesini istiyorsak yatırımcılardan ziyade sıradan oyuncuları da barındıran oyunların geliştirilmesi gerekiyor. Gelin birlikte gelecek vadeden bazı blokzincir oyunlarına bakalım.

CryptoSpaceCommanders

Oyun Türü: MMORPG / Uzay Temalı

Durum: Alpha aşamasında, ön satış mevcut

CryptoSpaceCommanders (CSC) oyuncuların uzay gemisi, maden kaynakları ve eşyalar satın alabileceği, bilgisayar ya da diğer oyuncularla savaşabileceği uzay temalı bir MMORPG oyunu.

Henüz aplha aşamasında olan oyuna, kullanıcıların kripto para birimleriyle ticaret yapabilecekleri oyun içi bir pazar yeri de eklenecek.

CSC’nin en dikkat çekici özelliklerinden birisi ise kripto ya da blokzinciri teknolojisiyle yakından olmayanların da yabancılık çekmeyecek şekilde tasarlanmış olması. Oyun dünyası henüz blokzincir teknoloji için yeni bir alanken geliştirilen oyunların aşina olmayan kullanıcıları kaçırmaması oldukça büyük bir önem taşıyor.

Lucid Site tarafından geliştirilen oyunun arkasında blokzinciri ve oyun sektöründen oldukça tecrübeli isimler bulunuyor.

Oyunun detaylarına ve web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Blankos Block Party

Oyun türü: Parti oyunu

Durum: Henüz yayınlanmadı

Blankos Block Party çok da fazla oyuncusu olmayan bir türde farklı bir deneyim yaştma vaadiyle geliyor. Oyunu geliştiren firma Mythical Games dünyada en fazla oynanan oyunlardan bazılarının yöneticileri ve geliştiricileri ile istiflenmiş bir ekibe sahip.

Firma kısa bir süre önce 16 milyon dolar değerinde bir yatırım aldı. Bu da onlara yenilikçi fon yaratma mekanizmaları üzerinden oyun içi mekaniklere odaklanma özgürlüğü veriyor.

Oyun henüz yayınlanmadığı için şu ana kadar elimizde fazla bir bilgi yok. Ancak Activision ve Blizzard gibi dev firmalardan izler taşıyan Mythical söz konusu olunca parti türünceki bu oyun birçokları tarafından merakla bekleniyor.

Oyunun detayları ve web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

CryptoAssault

Oyun Türü: RTS – RPG

Durum: Tarayıcı bazlı ve şu anda oynanabilir

CryptoAssault’da, tanklar, jetler, helikopterler ve diğer saldırı araçlarıyla dolu tedarik kasaları satın alabiliyorsunuz. Bu araçlar (NFT’ler) daha sonra diğer oyuncularla arazi, kaynaklar ve daha fazlası için savaşabileceğiniz bir haritaya yerleştiriliyor. Bundan sonra ise rekabetin tadına varıyorsunuz.

CryptoAssault oyunu Unity ile geliştirildi ve rakiplerine kıyasla grafikleri oldukça gelişmiş.

Oyunun arkasındaki ekip yukarıda bahsettiklerimiz kadar iyi finanse edilmese de CryptoAssault’un masaya koyabileceği önemli bir beceri seti var. Ekip blokzinciri oyunculuğunun en başından beri bu işin içinde. Dolayısıyla en başından beri diğer oyunların yaptıkları hataları ve olumsuzlukları biliyorlar bu da onlara önemli bir tecrübe kazandırıyor.

CryptoAssault yakın bir zamanda minimum 100 ethereum garantili ödül havuzu olan bir turnuva da düzenleyecek.

Oyunun detaylarına ve web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Kingdoms Beyond

Oyun Türü: RPG – Sıra Tabanlı Savaş

Durum: Tarayıcı tabanlı ve şu anda mevcut.

RuneScape ve Pokemon’un bir beğeni olsaydı bu Kingdoms Beyond olurdu. Oyun hala erken aşamada ancak son zamanlarda kasa satışlarına başlamaları ve görev sistemlerinin piyasaya sürülmesinden sonra bir miktar ivme kazanmaya başladılar.

Oyunun ilk iyi işaretlerinden birisi oynaması ücretsiz bir oyun olması. İlk bakışta Kingdoms Beyond oynamaktan hoşlanacağızdan emin olamıyorsunuz ancak kafanızı kaldırdığınızda fark ettiğiniz ilk şey aradan 4 saat geçtiği oluyor.

Oyunun bitmiş bir ürün hale gelmesi için hala vakit var. Şu anda oldukça sınır bir işlevselliğe sahip.

Oyunun detaylarına ve web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Blokzincir teknolojisini gelecekte daha fazla oyunda göreceğimiz aşikar. Geliştiriciler teknolojinin sunduğu imkanlardan yaralanarak NFT’ler aracılığıyla oyun mekaniklerine yenilikçi dinamikler katabiliyor ve oyuncuların katılımını artırarak onları kendilerine bağlayabiliyor.

KaynakHackernoon