Hong Kong merkezli oyun platformu Sandbox, SoftBank Vision Fund tarafından öncülük edilen bir yatırım turundan 93 milyon dolar topladı.

iOS, Android ve Windows’ta yayınlanan Sandbox, kullanıcıların farklı öğeler kullanarak oyun içinde kendi evrenlerini oluşturmalarına olanak tanıyor. 2018 yılında, Hong Kong merkezli NFT dijital mülk firması Animoca Brands, The Sandbox’ın arkasındaki orijinal geliştirici ve yayıncı olan Pixowl’u satın almıştı.

Bu da The Sandbox’ın oyun deneyimine, kullanıcıların oyun içi kreasyonlarından Ethereum ağı üzerinde para kazanmaları için NFT’ler eklemesine olanak tanıdı. Animoca Brands Salı günü yaptığı açıklamada, The Sandbox’ın bu yıl “500.000’den fazla kayıtlı cüzdan ve 12.000 benzersiz sanal LAND sahibi” ile kayda değer bir büyüme yaşadığını belirtti.

The Sandbox COO’su ve kurucu ortağı Sebastien Borget, Reuters ile yaptığı röportajda, son yatırım turunun, firmanın metaverse ekonomisini  oyun oynamanın ötesine genişletmesine yardımcı olmaya hazırladığını söyledi.

Borget açıklamasında “Açık bir metaverse oluşturuyoruz. Sandbox’ı, metaverse’in kendilerine ait olduğunu iddia eden dev teknoloji şirketlerine karşı konumlandırıyoruz ve kullanıcılara bir alternatif sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Reddit yeni bir NFT platformu üzerinde çalışıyor olabilir

KaynakThe Block