Yayımlanan bir iş ilanına göre sosyal medya platformu Reddit, yeni bir NFT platformu kurmanın peşinde olabilir. Şirket, kripto ve NFT’ler konusunda tecrübeli kıdemli bir backend mühendisi arıyor.

Reddit’in iş ilanında kullanılan ifadeler şöyle: “Ekibi büyütmemize, stratejisini belirlememize ve geleceği inşa etmemize yardımcı olacak güçlü mühendisler ve liderler arıyoruz. Bize sorarsanız, NFT hareketi daha yeni başladı, o yüzden gelin ve başlamak için ekibimize katılın.

İlanda paylaşılan sorumluluklardan bazıları, NFT destekli dijital ürünlerin oluşturulması, satın alınması, satışı ve kullanımı için backend hizmetleri tasarlamayı, inşa etmeyi, sevk etmeyi ve NFT platformunun genel stratejisine katkıda bulunmayı içeriyor.

Reddit’in NFT platformunun hayata geçip geçmeyeceği veya ne zaman geleceği henüz belli değil. Ancak şirket, iş ilanında “Günümüzün en büyük yaratıcılarının ve markalarının hayranları artık dijital ürünleri onları desteklemek, özel erişim elde etmek ve onlarla daha büyük bir bağ duygusu hissetmek adına doğrudan onlardan satın almak için akın ediyor.” ifadelerini kullanıyor. Dolayısıyla bir an önce böyle bir platformu hayata geçirmek istiyor olabilir.

Reddit NFT ve kripto piyasasına yabancı bir şirket değil. Geçtiğimiz Haziran ayında Reddit’in maskotu Snoo’nun NFT’leri açık artırmaya sunulmuştu. CryptoSnoo sahipleri bunu bir profil resmi olarak kullanabiliyor ve Reddit’i kullanırken yorumlarının öne çıkmasını sağlayabiliyor. Ayrıca şirket kısa bir süre önce ethereum abanlı token’lar üzerine kurulu Topluluk Puanları projesini yapmıştı.

Reddit, Ethereum Vakfı ile teknoloji ortaklığını genişletiyor

KaynakThe Block