Avalanche blokzincirini destekleyen kripto firması Ava Labs, bugün geleneksel oyun geliştiricilerinin blok zinciri oyun entegrasyonlarını keşfetmeleri için bir işbirliği programı olan Avalanche Arcad3’ü başlattığını duyurdu.

Decrypt ve GG ile özel olarak paylaşılan duyurunun bir parçası olarak Ava Labs, Japon metaverse ve eğlence firmaları Gree ve Gumi’nin Ethereum uyumlu zincir aracılığıyla blockchain oyunlarını araştıran ilk ortaklarından ikisi olarak Arcad3’e katıldığını da paylaştı.

Avalanche Arcad3, “Web2” oyun yapımcılarını mevcut e-spor organizasyonları, blockchain oyun topluluklarını ve Avalanche üzerine inşa edilen Web3 oyun stüdyoları ile buluşturmayı vaat ediyor. Program, yasal uyumluluk, NFT’lerin, ödül havuzlarının, e-spor pazarlamasının ve oyun içi token’ların zincir üzerinde nasıl uygulanabileceği konusunda stratejiler sunacak.

Web2 ortakları ayrıca, kripto oyunlarına nasıl daha geniş bir şekilde girebilecekleri ve Web3 entegrasyonlarına karşı bazen temkinli olan oyunculara değişikliği nasıl pazarlayacakları konusunda rehberlik ve destek de alabilecekler.

Ava Labs Oyun Başkanı Ed Chang, bu haftaki 3XP oyun konferansında Decrypt’e verdiği röportajda “Daha önce Web3’te bir şeyler yapan büyük Web2 stüdyolarından bazıları bazı yanlış adımlar attı. Açıkçası kötü bir yerden değil, ama belki de topluluklarını ve onlarla blockchain hakkında nasıl konuşacaklarını anlamıyorlar ya da girdikleri Web3 alanını anlamıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Chang, Avalanche Arcad3’e katılan stüdyoların ve oyun geliştiricilerinin resmi bir özel taahhüt altına girmediklerini söyledi. Bunun yerine, blokzinciri oyunlarının potansiyelini daha deneyimli Web3 firmalarıyla keşfedebilecekleri bir tür mentorluk programına ve destek ağına katılıyorlar.

Avalanche, Arcad3’ün Web3 katılımcıları arasında Shrapnel, DeFi Kingdoms ve Gunz gibi oyunların yanı sıra e-spor organizasyonu TSM’nin Blitz oyun platformu da yer alıyor. Programa 2dao3, Republic Crypto ve Avalaunch da katıldı.

Web3 oyunu My Neighbor Alice ile ELLE arasındaki NFT ağırlıklı iş birliği duyuruldu

KaynakDecrypt