Merkeziyetsiz finans (DeFi) girişimi Arch, “web3 dünyasının Blackrock’ı” olma gibi iddialı bir hedefle 5 milyon dolar değerinde yatırım topladı.Dahil olan kuruluş sayısının bir hayli fazla olduğu yatırım turu, Digital Currency Group ve Upload Ventures tarafından yönetildi.

Girişim, merkeziyetsiz finansa yatırım yapmayı günlük yatırımcı için erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Arch’ın kurucu ortağı ve CEO’su Christopher Storaker, kripto sektörüne girmek isteyen insalarla ilgili olarak:”Kripto dünyasına dahil olmak isteyen insanların hikayelerini dinledik. Sahip oldukları tek seçenek, hakkında hiçbir şey bilmedikleri bir arkadaşlarının tavsiye ettiği bir token’ı takas etmek veya satın almaktı.Temelde tüm yumurtularını bir sepete koyuyorlardı.” ifadelerini kullanıyor. Finansta çeşitlendirmeye de vurgu yapan Storaker, bunu web3 ekosistemi için basitleştirmek istiyor.

Peki bir yatırımcı kripto borsasında işlem gören bir ürün satın almak için Blackrock ve 21Shares gibi büyük kurumlar yerine neden Arch’ı tercih etsin?

Storaker, Arch’ın yatırımcılara web3 ekosisteminde neler olup bittiğine dair en son gelişmelere maruz kalmasını sağlamak için Bitcoin ve Ethereum’un ötesine geçerek farklı bir yaklaşım izleyeceğini söylüyor. Storaker “Web3 dünyasının BlackRock’u” derken, metodoloji tarafında eşit olmayı kastettiklerini de sözlerine ekledi. Ekip ayrıca sermayenin web2’den web3’e geçişinin, alana yeni gelenler için mümkün olduğunca sorunsuz olmasını sağlamayı vadediyor.

Öte yandan ortalama bir yatırımcıya token’laştırışmış ürünler sunmak birtakım sıkıntılar doğurmaya gebe. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, çoğu kripto token’ının menkul kıymet olduğuna inandığını ve birçok aracının kendilerini merkezi veya merkezi olmayan olarak adlandırmaları fark etmeksizin SEC’e kaydolması gerektiğini defalarca yineledi. Bununla ilgili olarak Stroker, ABD’de ve başka yerlerde düzenlemelere aykırı hareket etmediklerindenn emin olmak için neredeyse ilk günden beri avukatlarla birlikte çalıştıklarını belirtti.

Web3 odaklı B2B şirketi Kwil’e 9,6 milyon dolar yatırım

KaynakThe Block