Oynaması ücretsiz mobil oyunlar geliştiren Revolving Games 13,2 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı. Toplam yatırımı 25 milyon dolara ulaşan şirket, aldığı yatırımları yüksek kaliteli Web3 oyunları geliştirmek için kullanmak istiyor.

Şirketin aldığı son yatırıma Pantera Capital, Animoca Brands, Polygon, Dapper Labs gibi şirketlerin yanı sıra Rockstar Games kurucusu Dan Houser da öncülük etti.

Deneyimli bir oyun yapımcısı olan Houser, Rockstar’ın “Red Dead Redemption” ve “Grand Theft Auto” oyunlarının yazarlığını yapmıştı. Houser bu yatırımla birlikte Revolving Games’in danışma kuruluna danışman ve yatırımcı olarak katıldı.

3 kardeş tarafından kurulan Revolving Games yeni yatırımla ilgili yaptığı açıklamada, aldıkları yatırımları merkeziyetsiz oyunlar geliştirmek için kullanacaklarını söylüyor. Kurucu ortaklardan Saad Zaeem açıklamasında, “Vizyonumuz net: Gamescom ve E3 gibi en iyi oyun forumlarında en iyi lansmanlar arasında dikkat çeken AAA kalitesinde oyunlar oluşturmak!” ifadelerini kullanıyor.

Revolving Games’in hali hazırda Gala Games ve NBCUniversal ortaklığıyla geliştirilen “Battlestar Galactica” adında bir MMO oyunu bulunuyor. Şirketin önümüzdeki ekim ayında piyasaya çıkması beklenen ikinci oyunu ise Polygon üzerinde çalışan co-op RPG türündeki “Skyborne Legacy” olacak.

Zaeem kardeşler her ne kadar web3 ve blockchain teknolojilerini oyunlarına entegre etmekten geri kalmasalar da her geliştirilen oyuna NFT’lerin uygulanmasını doğru bulmuyor. Kardeşlere göre eğer oyunlara NFT’ler eklenecekse bu yalnızca para kazanma avantajına hizmet etmekten ziyade kullanıcı deneyimini tamamlayacak şekilde yapılmalı.

NBA’den NFT tabanlı basketbol oyunu hazırlığı

KaynakDecrypt