Baobab Studios, web3 tabanlı dijital koleksiyon oyunu Momoguro’yu tanıttı. Şirket bu projede, ana akım tüketiciler için blockchain oyunlarını ölçeklendiren Web3 teknoloji firması ImmutableX ile birlikte çalışıyor.

Baobab Studios CEO’su Maureen Fan, GamesBeat ile yaptığı bir röportajda Momoguro’nun, Baobab’ın dünyaya hayal kurması için ilham verme, bir merak duygusu uyandırma ve hikaye anlatımı yoluyla insanları önemli kılma misyonunun bir parçası olduğunu söylüyor:

Web3 bizim için gerçekten heyecan verici çünkü dünyaya hayal kurması için ilham vermek, merak duygunuzu ortaya çıkarmak ve sizi önemli kılma misyonumuzla gerçekten uyumlu. Sizi önemli kılma kısmının bizi diğer animasyon stüdyolarından ayıran şey olduğunu düşünüyorum çünkü sizlerin deneyimin bir parçası olmanızı istiyoruz. Aslında olanları ve bu hikayeyi nasıl oluşturduğumuzu etkiliyorsunuz. Dolayısıyla Web3’ün bir parçası olmamız doğaldı çünkü bu misyona gerçekten yardımcı oluyor.

Baobab’ın tüm franchise’larında olduğu gibi, Momoguro da tamamen yeni bir evren sunuyor. Fan, hikayesi ve karakterlerinin her ortamı aştığını ve dijital koleksiyonlardan metaverse’e, TV’den filme, kitaplara ve daha fazlasına genişleyeceğini söyledi.

Baobab, Miami’deki Art Basel etkinliğinde oyunun bir kısmını gösterdi. Oyunda oyuncular, Momoguro’nun fantastik dünyasında benzersiz güçlere sahip yaratıkları toplayacak. Hikaye odaklı bu dünyada oyuncular, yeteneklerini kazanmak ve ultra güçlü Momobeast’ler olmak için koleksiyonlarını Momos adlı yaratıklarla birleştiriyor. Ayrıca ipuçlarını açığa çıkarmak, uzun süredir unutulmuş sırları keşfetmek için görevlere gidebilir ve dünyayı bölmeye çalışan bencil güçlere karşı Momos ile birleşebilirsiniz.

Bu hamle sanal gerçeklik için etkileşimli filmler yapmaya başlayan Baobab için bir dönüm noktası olarak görülüyor. Momoguro dünyası ve Baobab’ın dijital koleksiyon oyunu 2023’ün başlarında piyasaya sürülecek.

ImmutableX’in İş Geliştirme Başkanı Tim Steudler yapılan birliktelikle ilgili olarak: “Oyuncu deneyimlerini geliştirmek ve topluluk için yeni bir yaratıcı oyun evreninin kilidini açmak için Baobab Studios ile ortak olmaktan heyecan duyuyoruz. Dijital koleksiyonlar eğlencenin geleceğidir ve Baobab’ın ekibi, hikayenin bir parçası olabileceğiniz dünyalarda ilgi çekici, ödüllü hikayeler ve karakterler yaratma konusunda uzun bir geçmişe sahiptir.” ifadelerini kullandı.

KaynakVentureBeat