Solana Ventures, FTX ve Lightspeed Ventures Partners, blokzinciri oyun stüdyoları oluşturmaya odaklanan girişimlere yatırım yapmak için 100 milyon dolarlık fon ayırmayı planlıyor.

Yapılan açıklama metaverse ve sanal oyun dünyası kavramlarının hiç olmadığı kadar popüler olduğu bir dönemde geliyor. Geçtiğimiz hafta Facebook, insanların metaverse’de bağlantı kurmasına ve keşfetmesine yardımcı olacak yeni teknolojiler tanıtmış ve şirket adını Meta olarak değiştirmişti.

Analistlere göre metaverse oyun dünyasını da büyük ölçüde etkileyecek. Hal böyle olunca bunun kripto ve blokzinciri sektörüne yansımaması imkansız görünüyor. Nitekim bir süredir NFT ve blokzinciri platformlarının yükselişine de tanık oluyoruz. Görünen o ki bu trend bir süre da devam edecek.

Lightspeed Venture Partners’tan Amy Wu’nun oluşturulan konsorsiyuma yönelik: “Oyun sektörü milyarlarca kullanıcıyı web3’e getirmek için büyük bir fırsat. Bu ekosistemi büyütmede öncü bir rol oynamak için FTX ve Solana Ventures ile ortak olmaktan heyecan duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Lightspeed halihazırda Epic Games, 1047 Games, TripleDot Studios ve Faraway Games gibi çeşitli oyun girişimlerine yatırım yaptmış durumda. Yeni 100 milyon dolarlık fonun bir parçası ve ilk yatırım olarak FTX ve Solana Ventures ile birlikte Faraway Games’e de yatırım yaptı.

Blockchain oyunlarının önlenemez yükselişi

KaynakThe Block