Facebook, şirket genelinde yeni yetenekler kazanma planlarını duraklattı…

Şirketin CFO’su David Wehner, Insider tarafından paylaşılan bir dahili nota göre, firmanın gelir hedeflerini kaçırmasına neden olan zorluklarla mücadele ederken “yeniden önceliklendirmenin” bir parçası olarak bunu yaptığını söyledi.

Facebook’un küresel işe alım başkanı Miranda Kalinowski, yönetimin başka yerlerde işe alım hedeflerini düzenlemeye devam ederken, mühendislik ekibinin bu işe alım kararlarından ilk etkilenecek alan olduğunu söyledi.

Facebook’un işe alımları dondurması nadir görülen bir durum. Bir çalışan Insider’a verdiği demeçte, bunun en son “pandeminin başlangıcında” yapıldığını söyledi.

Bir Meta sözcüsü Insider’a şirketin işe alımlarını “düzenli olarak yeniden değerlendirdiğini” ve “iş ihtiyaçlarına göre yavaşlattıklarını” dile getirdi.

Şirket sözcüsü, “Uzun vadeli etkiye odaklanmamızı sağlamak için iş gücümüzü büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

Facebook metaverse’e adeta hayat vermeye çalışıyordu, ancak Ukrayna’daki savaş, veri gizliliği değişiklikleri ve pandemi kısıtlamalarının hafifletilmesi gibi beklenmedik faktörler firmada baskı yarattı.

Facebook, sanal “metaverse” oluşturmaya yönelik yeni odağını yansıtmak için geçen yıl şirket adını Meta olarak değiştirmişti.

Wehner çarşamba günkü notunda, Instagram’ın içerikten para kazanma işlevini büyütme gibi diğer fırsatlarla birlikte “metaverse’ü hayata geçirmesinin” Meta için yeni bir büyüme alanı olduğunu söyledi.

Ancak ‘’Son birkaç aydır işimiz üzerinde baskı yaratan ve öngörülemeyen piyasa güçlerine yanıt vererek sorumluluk sahibi olmamız gerekiyor” diye de ekledi.

Wehner ayrıca, COVID ile ilgili kilitlenmelerin ardından ekonomiler yeniden açıldıkça, “daha fazla insanın çevrimdışı zaman geçirdiğini ve salgın öncesi harcama modellerine geri döndüğünü” kaydetti. Bunun “sektör genelinde bir gerilemeye” neden olduğunu söyledi.

Kalinowski, işe alımları duraklatma hareketinden etkilenen ilk alanın mühendislik olacağını, diğer görevler ve birimlerin aktif olarak işe alınmaya devam edebileceğini söyledi.

Bunun yanında, mühendislik ekibindeki işe alımların dondurulmasının “hemen yürürlüğe gireceğini” dile getirdi.

Facebook hala diğer ekipler için işe alım planlarını nasıl ayarlayacağını araştırırken, Wehner, şirketin yılın ikinci yarısı için planlamaya başlar başlamaz daha fazla ayrıntının paylaşılacağını ima etti.

Wehner “İkinci planlama döngüsüne giriyoruz ve bu, işleri yeniden önceliklendirmek için bir fırsat olacak” dedi.

KaynakYahoo Finance