Instagram’ın ana şirketi Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, bir süredir dedikoduları dolaşan haberleri doğrulayarak NFT’lerin Instagram’a geleceğini duyurdu.

Zuckerberg duyuruyu SXSW konferansında yaptı, ancak NFT’lerin Instagram’a ne zaman gelebileceği konusunda belirli bir tarih de vermedi.

Instagram’da yeni NFT’ler basılıp paylaşılabileceğine dair söylentiler bir süredir ortalıkta dolaşıyordu. Konuşması sırasında Zuckerberg, bir gün kullanıcıların dijital avatarlarının kıyafetlerini NFT olarak basabileceklerini umduğunu söyledi, ancak bunun gerçekleşmesinden önce hala yapılması gereken işler olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu, Zuckerberg’in blokzinciri teknolojisine yönelik attığı ilk adımı değil. 2019’da CEO, Libra adlı bir dijital para birimini piyasaya sürmeye çalışmış, ancak bu çaba, büyük siyasi ve düzenleyici geri tepme karşısında bocalamıştı. Libra Derneği’nin kurucu üyelerinden bazıları, ABD Senatörleri Sherrod Brown (D-OH) ve Brian Schatz’ın (D-HI) baskısının ardından sonraki aylar içinde projeden ayrıldı. Ocak 2022 itibariyle sonradan o Diem olarak adlandırılan proje öldü.

Grçtiğimiz Ekim ayında, sanal bir etkinlik sırasında Zuckerberg, Facebook’un Meta ismiyle yeniden markalaşacağını ve odak noktasının metaverse’i hayata geçirmek ve insanların bağlantı kurmasına yardımcı olmak olacağını duyurmuştu.

SoftBank’in teknoloji departmanı NFT pazar yeri başlatıyor

KaynakDecrypt