Japonya merkezli holding SoftBank’ın internet kolu Z Holdings, orta vadeli gelir hedeflerini karşılama çabalarının bir parçası olarak bu yıl bir NFT pazar yeri başlatmayı planlıyor.

Z Holdings’in NFT pazar yeri, 180 ülkeden kullanıcıları çekmeye hazır bir şekilde bu baharda kullanıcılara sunulabilir. Planın bir parçası olarak Z Holdings, PayPay FinTech biriminin kullanıcı tabanını da 90 milyona genişletmeyi hedefliyor.

CEO Kentaro Kawabe konuyla ilgili olarak verdiği röportajda, şirketin kripto, merkezi olmayan finans, NFT’ler ve metaverse gibi pazarları içeren ve gelişmekte olan web3 alanının sunduğu fırsatları kaçırmayı göze alamayacağını belirtiyor.

Z Holdings, Yahoo Japan ve Asya’da popüler bir mesajlaşma servisi olan Line Corp. arasındaki bir birleşmeden ortaya çıkmıştı. Daha sonra SoftBank, Z Holdings’in teknoloji yetkisini, gelişmekte olan teknolojiler alanındaki diğer büyük oyuncularla rekabet etmek için kullanacağını belirtmişti.

NFT pazar yeri planları ile Z Holdings, Rakuten ve Animoca Brands dahil olmak üzere Japon pazarındaki diğer şirketlerle doğrudan rekabete girecek gibi görünüyor. Rakuten, Şubat ayında anime ve müzik odaklı bir NFT platformu başlatmıştı. Animoca Brands’in ise ikinci çeyrekte Japonya’da bir NFT pazarını açmayı planladığı bildiriliyor.

Z Holdings’in NFT hamlesi, SoftBank’ın web3 alanındaki yatırım varlığını sağlamlaştırmasının bir başka örneği olarak değerlendirilebilir. SoftBank, geçtiğimiz Kasım ayında blokzinciri oyun platformu The Sandbox için 93 milyon dolarlık bir yatırım turuna öncülük ederken, Güney Kore merkezli metaverse platformu Zepeto’ya da 150 milyon dolarlık yatırım yapmıştı.

NFT oyun girişimi The Sandbox’a SoftBank’tan yatırım

KaynakThe Block