Facebook destekli stablecoin (sabit akçe) projesi Diem için (eski adıyla Libra) yolun sonu görünüyor.

Bloomberg’in haberine göre Diem Birliği varlıklarını satmak ve sermayeyi yatırımcılara iade etmek için görüşmelerde bulunuyor.

Projenin üyeleri arasında, Uber, a16z, Temasek, Spotify, Coinbase ve Ribbit Capital dahil olmak üzere dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden ve yatırımcılarından birçok isim yer alıyor. Ancak Diem üyelerinden hangisinin projeye gerçekten yatırım yaptığı belli değil.

Bloomberg’in kaynaklarına göre grup, fikri mülkiyetini en iyi nasıl kullanacakları ve mühendisleri için yeni istihdam bulmaya çalışmak konusunda yatırım bankacılarıyla görüşmelerde bulunuyor. Görüşmeler hala devam ediyor, ancak Diem’in bir alıcı bulacağına dair bir garanti yok.

2019’da Meta’nın (Facebook) uygulama ailesinde ve ötesinde kullanılmak üzere yeni bir sabit akçe biçimi oluşturmak için cesur bir planla sahneye çıkan bir proje için yolun sonu geldi gibi görünüyor.

Piyasaya iddialı bir şekilde giren proje başından beri eleştirilerin hedefi oldu ve yaşanan aksilikler hiç bitmedi. İsim değişiklikleri, organizasyon yenilenmesi derken son olarak Diem’in kurucu ortağı David Marcus Facebook’taki görevinden istifa etmişti.

Kripto cüzdanı Novi, WhatsApp üzerinden kullanıma sunuldu

KaynakThe Block