Sosyal medya devi Facebook, yeni adıyla Meta, tarafından geliştirilen kripto cüzdanı Novi, üründen sorumlu Stephane Kasriel’in attığı bir tweet’e göre WhatsApp üzerinden para gönderme ve alma özelliğini resmen başlattı.

WhatsApp ile yapılan bu entegrasyon, şirketin kripto cüzdanı için bir pilot uygulama başlatmasından yaklaşık 6 hafta sonra geldi.

Kasriel’e göre kripto cüzdanı, mesajlaşma uygulamasının gizlilik özelliklerine müdahale etmeyecek. Hizmet, şimdilik sadece Amerika Birleşik Devletleri’ndeki sınırlı sayıda kullanıcı tarafından kullanılabilir durumda.

Kasriel’in konuya yönelik açıklaması şöyle: “Novi’nin pilot yolculuğunun henüz çok başındayız. Bu nedenle bu yeni giriş noktasını tek bir ülkede test etmeye karar verdik ve insanlardan bu yeni deneyim hakkında ne düşündüklerini duyduktan sonra bunu genişletmeye çalışacağız.

Novi’nin piyasaya çıkışının oldukça uzun ve karmaşık bir hikayesi var. 2019 yılında duyurulan Libra, yeni adıyla Diem ile birlikte piyasaya sürülmesi beklenen cüzdan, Diem tarafında işler pek beklendiği gibi gitmeyince kendisine bundan ayrı bir rota çizdi. Bu rotoda ürünün ismi de Calibra’dan Novi’ye dönüştürüldü. Düzenleyici engellerle boğuşan Facebook son olarak geçtiğimiz Ekim ayında Paxos ile ortaklık kurduğunu açıklamıştı.

Facebook gözünü NFT’lere dikti

KaynakThe Block