Yaklaşık 2 yıl önce duyurulan dijital cüzdan Novi, piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. ABD ve Guatemala’da testleri başlayacak olan dijital cüzdanın pilot programı, kullanıcıların birbirlerine para gönderip almalarını sağlayacak.

Facebook’tan David Marcus’un açıklamasına göre pilot program, ödemeler için sabit akçelerin uygulanabilir bir kullanımını göstermeye çalışmanın yanı sıra, müşteri hizmetleri ve uyumluluktaki operasyonel yetenekleri test etmeyi de amaçlıyor.

Novi’nin, proje ilk duyurulduğunda en önemli özelliği olması beklenen Facebook destekli Diem kripto para pirimi olmayan piyasaya sürüleceğini hatırlatalım. Daha önce Libra olarak da bilinen Diem hâlâ düzenleyici onay bekliyor ve henüz hiçbir ülkede piyasaya sürülmüş değil.

Libra duyurulduğu ilk günden itibaren büyük eleştirilerle karşılaşmış ve projeye ilk başka destek veren PayPal, Visa, Mastercard, eBay, Stripe gibi şirketleri kaybetmişti. Şirket kısa bir süre önce İsviçre’de düzenleyici onay alma sürecini durdurup faaliyetlerini ABD’ye taşımıştı.

David Marcus Novi’nin hâlâ Diem’e bağlı olduğunu söylese de cüzdanın kripto para birimiyle birlikte ne zaman kullanılacağı büyük bir muamma.

Facebook gözünü NFT’lere dikti

KaynakFinTechIstanbul