Facebook’un Finans Departmanı Başkanı David Marcus, NFT’lerin gelişen dünyasına büyük ilgi gösteriyor. Görünen o ki Facebook da yakın gelecekte bu alana yönelik bir aksiyon almayı planlıyor.

Marcus, Bloomberg ile yaptığı bir röportajda konuyla ilgili olarak: “Planlarımız hakkında konuşmak için henüz çok erken, ancak bu alana dahil olmak için kesinlikle birtakım planlarımız var. Bunu yapmak için iyi bir pozisyondayız.” ifadelerini kullandı.

Marcus, Novi cüzdanının NFT’leri depolamak için kullanılabileceğini de sözlerine ekledi. Marcus’a göre bir üreticisiyseniz ve NFT’nizi oluşturuyorsanız, NFT’nizi kiralamak ya da satmak isteyebilirsiniz. Bunun için NFT’lerinizi depolamanız gerekecek.

Öte yandan Facebook’un sabit akçelere yönelik çalışmaları da sürüyor. David Marcus, Novi cüzdanının hazır olduğunu yinelerken Diem’in canlıya geçmesini beklediklerini söyledi.

Facebook, Haziran 2019’da Libra için bir whitepaper yayımladığından beri proje önemli değişiklikler geçirdi. Libra artık Diem oldu, Calibra cüzdanı ise Novi’ye dönüştü. Novi de şu anda farklı sabit akçe alternatiflerini değerlendiriyor.

Visa bir CryptoPunk satın alarak NFT dünyasına giriş yaptı

KaynakThe Block