Ödeme teknolojisi devi Visa bugün yaptığı açıklamada bir CryptoPunk satın alarak NFT dünyasına girdiğini duyurdu.

CryptoPunk 7610‘u satın alan Visa, bunun için yaklaşık 150.000 dolar ödedi.

CryptoPunk‘lar, 2017 yılında Larva Labs tarafından başlatılan ilk NFT’ler olarak kabul ediliyor. Bunlar 10.000 farklı karakterin piksel görüntülerinden oluşan bir koleksiyon. Her CryptoPunk kendi kişiliğine ve benzersiz bir özelliğe sahip.

Visa’nın kripto bölümünen sorumlu olan Cuy Sheffield’ın satın almaya yönelik açıklaması şöyle: “CryptoPunks’ın ticaretin geçmişini, bugününü ve geleceğini çizebilen ve kutlayabilen eserler koleksiyonumuza harika bir katkı olacağını düşündük.” Sheffield CryptoPunk’ları NFT teknolojisinin ve NFT ticareti akımının öncüsü olarak görüyor.

Visa, CryptoPunk’ı satın almak için Anchorage Digital ile birlikte çalıştı. Sheffield’ın açıklamasına göre şirket Anchorage üzerinden itibari para kullanarak satın alım yaptı. Visa bu yılın başlarında Anchorage ile olan ortaklığını duyurmuştu.

Visa NFT’lerin ticaretin geleceğinde önemli bir rol oynayacağını düşünüyor. NFT’leri kültür ve ticaretin bir kesişimi olarak değerlendiren Sheffield, NFT’lerin bireysel içerik oluşturuculara, küçük ve orta ölçekli işletmelere yeni yollarla yardımcı olabileceğini söylüyor.

2019 yılında dahili kripto ekibini kuran Visa o zamandan bu yana sektörde çeşitli girişimlerde bulunuyor. Visa kısa süre önce bir işlemi gerçekleştirmek için bir sabit akçe (stablecoin) kullanan ilk büyük ödeme ağı olmuştu. Ayrıca, merkez bankası dijital para birimi veya diğer adıyla CBDC ödemelerini kolaylaştırmaya da odaklanmış durumda.

Visa’nın kripto ortaklıkları yüzde 43 büyüdü

KaynakThe Block