Visa’nın kripto firmalarıyla olan ortaklıklarının sayısı son dört ayda %43 oranında arttı.

Şirketin kripto para bölümünden sorumlu başkanı Cuy Sheffield, The Block’a verdiği bir demeçte, Visa’nın şu anda sadece dört ay önce 35 olan aktif ortaklığını 50’ye çıkardıklarını söyledi. Bu da 50 kripto firmasının ödeme teknolojisi devi ile banka ve kredi kartlarını başlattığı veya başlatmaya hazır olduğu anlamına geliyor.

Şirketin ortaklık yaptığı kripto şirketleri arasında Coinbase, Binance, Crypto.com gibi isimler yer alıyor. Bu firmalar, müşterileri için Visa’nın 70 milyon üye iş yerinden oluşan küresel ağında kripto para harcamaya yardımcı olan Visa bağlantılı banka kartları sunuyor.

Visa, bu yılın ilk altı ayında kripto bağlantılı kartları aracılığıyla 1 milyar dolardan fazla harcandığını söylüyor.

Sheffield yaptığı açıklamada: ”Bu yolculuğa ilk çıktığımızdan beri çok fazla ivme gördük. Geleceğe baktığımızda, kripto para birimi ve sabit akçeler, finansal hizmetlerin daha geniş dijital dönüşümünün önemli bir parçası olma yolunda ilerliyor ve bu gelişmeyi şekillendirmeye ve desteklemeye yardımcı olmaktan heyecan duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kripto kart programlarının yanı sıra Visa, sabit akçe anlaşmalarına da girmiş durumda. Şirket kısa süre önce bir işlemi halletmek için USDC sabit akçesini kullanan ilk büyük ödeme ağı oldu. Visa’nın gelecek planları arasında merkez bankası dijital para birimleriyle ödemeleri desteklemek de yer alıyor.

Visa ödemelerde USD Coin kullanımına izin vereceğini açıkladı

KaynakThe Block