Ödeme devi Visa dün yaptığı açıklamada ödeme ağında işlem yapmak için kripto para birimi USD Coin kullanımına izin vereceğini söyledi.

Ödeme ve kripto platformu Crypto.com ile pilot programı başlatan Visa, bu seçeneği bu yıl daha fazla ortağa sunmayı planladığını belirtti.

USD Coin (USDC), değeri doğrudan ABD dolarına sabitlenmiş bir stablecoin kripto para birimi. Visa’nın bir süredir USDC üzerine çalışmalar yaptığı biliniyordu.

Şirketin bu hamlesini, BNY Mellon, BlackRock ve Mastercard gibi büyük finans firmalarının bazı dijital paraları benimsemesi ve kripto para birimlerinin yatırım portföylerinin düzenli bir parçası olacağına dair öngörüleri ateşledi.

Visa’da kriptodan sorumlu müdür Cuy Sheffield, konuyla ilgili olarak: “Dünyanın dört bir yanındaki tüketicilerin dijital para birimlerine erişme, bunları tutma ve kullanma talebinin arttığını görüyoruz. Müşterilerimizden, tüketicilere bu erişimi sağlayan ürünler oluşturabilmek için talep görüyoruz. Kripto ortaklarımızın çoğunun işlemlerini USDC’nin üzerine inşa ettiğini ve kullandığını gördük. Birçoğu çalışanlarına ve satıcılarına stablecoin ile ödeme yapıyor. Yaptığımız anlaşma doğal bir uyumun göstergesi.” ifadelerini kullanıyor.

Ethereum blokzinciri üzerine kurulan olan Visa’nın bu hamlesi, yapılan işlemlerin tamamlanması için dijital parayı itibari paraya dönüştürme ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Visa geçtiğimiz Aralık ayında Circle ile bir anlaşma yaparak ödeme ağına USDC’yi eklemişti.

Ödeme devi, dijital varlık bankası Anchorage ile ortaklık kurdu ve Crypto.com’un Anchorage’daki Visa’nın Ethereum adresine USDC göndermesiyle bu ay ilk işlemini tamamlamış oldu.

Visa, ödeme ağına kripto ekleyebilir

VIAFinTech İstanbul