Küresel finansal hizmetler devi Visa, halihazırda cüzdan ve platform ortaklıkları aracılığıyla kripto alanıyla haşir neşir. Dijital varlık şirketleri BlockFi, Fold ve Crypto.com Visa markalı ürünlerini yayınladılar. Ancak CEO Alfred Kelly, kripto para birimlerinin gelecekte doğrudan Visa ağında çalışabileceğini öne sürüyor.

2021 yılının ilk mali çeyrek sonuçlarını açıklayan Visa’da, şirletin CEO Kelly özellikle kripto alanında gördüğü fırsatlara değindi. Visa’nın 35 platform ve cüzdanla olan ortaklığı aracılığıyla sektördeki en büyük finansal hizmetler markası olduğunu dile getiren Kelly’nin konuya yönelik açıklamaları şöyle:

Bu alanda ekosisteme farklılaştırılmış değer katmanın yollarını görüyoruz. Küresel varlığımız, ortaklık yaklaşımımız ve güvenilir markamız aracılığıyla kripto para birimlerini ödemeler için daha güvenli, kullanışlı ve uygulanabilir hale getirmeye yardımcı olmak için benzersiz bir konumda olduğumuza inanıyoruz.

Kelly, endüstrinin iki tip para arasında bölündüğünü düşünüyor: Bitcoin ve diğer “dijital altın” varyasyonları.

Visa CEO’sunun yaptığı bu açıklamalar kendisinin geçtiğimiz Kasım ayında yaptığı açıklamanın daha net bir versiyonu olabilir. O zamanlar Kelly, birkaç yıl sonra da olsa Visa ağında çalışan dijital para birimlerinin daha düzenli bir şekilde görülebileceğini söylemişti.

Kripto şirketleri Visa ile çalışmak için sıraya giriyor

KaynakDecrypt