Dünyanın en büyük ödeme şirketlerinden biri olan Visa, sayıları hızla artan kripto şirketlerinin ortaklık tekliflerini değerlendirdiklerini söyledi.

Visa’nın küresel FinTech lideri Terry Angelos Forbes’a yaptığı açıklamada kripto para şirketlerinin onlarla çalışmak için ciddi bir ilgi gösterdiğini söyledi. Angelos herhangi bir isim vermese de birçok şirketin kendilerini 200’den fazla ülkede 60 milyondan fazla tüccarın bulunduğu bir ödeme işlemcisi ağına bağlamak istediğini belirtiyor.

Visa dijital varlık alanında giderek yaygınlaşan bir güç haline geliyor. İlk olarak 2015 yılında birkaç kavram kanıtlama projesiyle uğraşan ödeme devi daha sonra Libra projesine katıldığını açıklamıştı. Daha sonra Libra ile yollarını ayıran şirket son olarak Anchorage’a yatırım yaptı ve ABD’de blokzinciri yanlısı bir grup olan Dijital Ticaret Odası’nın üyesi oldu.

Kripto borsası Coinbase, Visa’nın bu alandaki en önemli ortağı. Coinbase ile ilk olarak markalı bir ödeme kartı üzerinde işbirliği yapıldıktan sonra bu yılın başlarında Coinbase ana üye oldu ve şirkete, Visa kartlarını diğer kripto şirketlerine verme hakkını tanındı.

Angelo Visa’nın 25 şirketle daha bu tarz bir iş birliği içinde olduğunu söylüyor. Bunların bazıları da girişimlere mentorluk ve destek sağlayarak ödeme ağına erişim imkânı tanıyan Fast Track programından seçildi. Fast Track programının faydalarına örnek verecek olursak; bu ay kripto kredi vermek platformu olan Cred, Fast Track programına katıldı ve artık Visa’nın ağını kullanarak faiz ödemelerini doğrudan kullanıcıların banka hesaplarına gönderebiliyor.

Visa blokzinciri tabanlı dijital dolar patentine başvurdu

KaynakCoindesk