ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) Visa’nın blokzinciri tabanlı dijital para birimi oluşturmak için bir patent başvurusu yaptığını açıkladı.

Bu patent, dijital dolarların yanı sıra, pound, yen ve euro gibi diğer merkez bankası dijital para birimleri için de geçerli. Böylece dünyanın herhangi bir yerindeki merkez bankasının fiziksel para birimi dijitalleştirilebilecek.

“Digital Fiat Currency” olarak tanımlanan patentin başvurusu, Visa tarafından 8 Kasım 2019’da yapılmış. USPTO bu tarz başvuruların yayınlanmasının uzun sürebildiğini belirtti.

Visa’nın patenti, seri numarasını ve fiziksel bir para birimini içeren talepleri alan bir merkezi varlık bilgisayarı olarak tanımlanıyor. Patente göre itibari para sisteminde dijital para biriminin oluşturulması ve fiziksel para biriminin dolaşımdan kaldırılması blokzincirine kaydedilir.

Visa’nın bu patenti, özel sektörün geleceğin parası adına çalıştığının. da bir kanıtı olarak gösteriliyor.

Visa sözcüsü konuyla ilgili olarak: “Visa, son teknoloji ödeme sistemleri üzerinde çalışan geniş ve yenilikçi bir ekibe sahip. Her yıl yüzlerce fikir için patent başvurusunda bulunuyoruz. Tüm patentler yeni ürün veya özelliklerle sonuçlanmasa da, Visa fikri mülkiyete saygı duyar. Ayrıca ekosistemimizi, yeniliklerimizi ve Visa markasını korumak için aktif olarak çalışıyoruz.

Visa, daha önce de kripto para birimi ve blokzinciri ekosistemini yakından takip ettiğini gösteren hamlelerde bulunmuştu. Geçtiğimiz yıl şirket Libra Birliği’nin ilk üyelerinden biri olarak duyurulmuştu, ancak daha sonra projeden çekildiği açıkladı. Yine geçtiğimiz yıl, ödemeleri daha hızlı ve şeffaf hale getirmek için dağıtık defter teknolojilerini kullanacağı 125 trilyon dolar değerindeki bir pazara girdiğini açıklamıştı.

Kullanıcılar merkez bankası dijital para birimlerini destekliyor

KaynakUSPTO