Visa, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) kullanıma sunulmasını destekleyecek yeni bir altyapı geliştirmek için blokzinciri tabanlı teknoloji sağlayıcısı ConsenSys ile iş birliğine gitti.

Yeni Visa ve ConsenSys teknolojisi, mevcut ödeme modüllerine bağlanabilecek, bu da şirketlerin CBDC bağlantılı ödeme kartları veya cüzdan kimlik bilgileri gibi şeyleri vermek için altyapıyı entegre edebilecekleri anlamına geliyor. Sistem, mevcut ağlar için bir rampa sağlamak üzere tasarlanmış.

Visa’da CBDC’den sorumlu başkan Catharine Gu, The Block’a yaptığı açıklamada ikilinin, bu teknolojinin gelişimi ve potansiyeli hakkında dünya çapındaki merkez bankalarına danıştığını söylüyor.

Şirketler şu anda, platformun kurumsal blokzinciri teknolojisinden yararlanmaya hazır olabilmesi için Visa ödeme modülünü ConsenSys altyapısıyla entegre etme sürecinde. Gu, ilkbaharda kullanılabilirliği test etmek için şu anda pilot vakaların incelendiğini söylüyor:

Önümüzdeki iki ila üç yıl, CBDC’nin gelecekte ödeme sistemlerinde oynayacağı rolü anlamada kritik olacak. Buradaki temel zorluk, yeni para biçimlerinin mevcut ödeme araçları ve mevcut sistemlerle nasıl bir arada var olabileceğini anlamaktır.

CBDC’ler hem işletmeler hem de düzenleyiciler açısından sıcak bir konu. Ödeme alanındaki gözlemciler, bir süredir bu teknolojinin kullanım durumlarını ve bankacılık sistemi üzerindeki potansiyel etkilerini sorguluyorlar.

ConsenSys halihazırda Avustralya, Fransa, Hong Kong ve Tayland’a CBDC geliştirmeleri için yardımcı oluyor.

Visa, CBDC’ler için birlikte çalışabilirlik konsepti geliştiriyor

KaynakTheBlock