Visa, içerik üreticilerin işlerini NFT’ler aracılığıyla büyütmelerine yardımcı olmak için ilk olarak geçtiğimiz Ekim ayında duyurduğu içerik oluşturucu programını resmen başlattı.

Bir yıl boyunca yürütülecek program kapsamında sanatçılar, müzisyenler, moda tasarımcıları ve film yapımcıları dahil olmak üzere birçok içerik üreticisi gruplar halinde NFT’ler konusunda eğitecek.

Visa’nın kriptodan sorumlu başkanı Cuy Sheffield konuyla ilgili olarak: “İçerik üreticiler bu ortama daha fazla yatırım yaptıkça NFT’ler birçok biçim alabilir. NFT’leri yeni kitlelere, ürünlere ve hizmetlere köprü olarak kullanan içerik oluşturucularını desteklemek istiyoruz.” ifadelerini kullanıyor. Bununla birlikte Sheffield, şirketin, yaratıcıların karşılaştığı fırsatları ve zorlukları anlamayı ve NFT’lerin çalışmalarından para kazanmada oynayabileceği rolü keşfetmeyi umduklarını söylüyor: “Bu sadece bir başlangıç, Visa’da müşterilerimiz için yaratıcılar ve içerik oluşturucu platformları da dahil olmak üzere sürekli olarak yeni ürünler ve çözümler geliştiriyoruz.

Visa ilk olarak geçtiğimiz Ağustos ayında bir CryptoPunk satın alarak NFT’lere yönelik ilgisini göstermişti. O zamanlar Sheffield, Visa’nın NFT ticaretinde bir rol oynamak, tüketicilerin NFT satın almasına yardımcı olmak ve tüccarların e-ticarette geleneksel ürünler için yaptıkları kadar kolay NFT ödemelerini kabul etmelerine yardımcı olmak istediklerini söylemişti.

Visa, bu programda kaç tane içerik üreticisi yetiştirmek istediğine henüz karar vermedi. Sheffield, şirketin topluluk oluşturmayı kolaylaştırmak ve teknik mentorluğu desteklemek için grubu yeterince küçük tutmak istediğini söyledi. Mentorluğun yanı sıra Visa, içerik oluşturucuların bir sonraki büyüme aşamalarına hızlı bir şekilde başlamalarına yardımcı olmak için tek seferlik bir para da sağlayacak, ancak Sheffield bu paranın boyutu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Visa CBDC altyapısı için ConsenSys ile anlaştı

KaynakThe Block