Senato Bankacılık Komitesi’nin altı demokrat üyesi, Meta Platforms (META) CEO’su Mark Zuckerberg’e şirketin Facebook, Instagram ve WhatsApp platformlarında kripto para dolandırıcılığıyla mücadele etmek için ne yaptığını soran bir mektup gönderdi…

New Jersey’den Bob Menendez tarafından yönetilen senatörler grubu Bankacılık Komitesi başkanı Sherrod Brown ve Massachusetts’ten Elizabeth Warren’ı da içeriyor.

Grup Zuckerberg’e yazdığı mektupta1 Ocak 2021’den 31 Mart 2022’ye kadar, FTC’ye [Federal Ticaret Komisyonu]’na gönderilen ve kripto para birimini içeren dolandırıcılık raporlarının yüzde 49’u, dolandırıcılığın sosyal medyadan kaynaklandığını belirtti. Bu tür dolandırıcıkların tüketicilere toplam maliyeti 417 milyon dolara ulaştı.” ifadelerini kullandı.

Komite, kripto dolandırıcılığının sosyal medyada yaygın olduğunu söylese de Meta’nın bazı sitelerinin dolandırıcılar için özellikle popüler avlanma yerleri olduğunu belirtiyor. Mektupta belirtilen oranlara göre sosyal medyadaki kripto dolandırıcılığının yüzde 32’si Instagram, yüzde 26’sı Facebook, yüzde 9’u ise WhatsApp aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

Grup, Meta’dan kripto dolandırıcılarını proaktif olarak bulmak ve kaldırmak için mevcut politikalarını açıklamasını, platformlarındaki kripto reklamlarının dolandırıcılık olmadığını doğrulama prosedürlerini açıklamasını ve dolandırıcıları izlemek için kolluk kuvvetleriyle ne ölçüde iş birliği yaptığını söylemesini istiyor.

Senatörler ayrıca Meta’nın, İspanyolca yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için ne kadar az şey yaptığı konusunda endişe duyduklarını da yazdılar. Bu nedenle Meta’nın kripto dolandırıcılığına ilişkin İngilizce dışındaki dillerde uyarı veya eğitim materyali sağlayıp sağlamadığını da sorguluyorlar.

Mektupta Facebook’un Ocak 2018’de platformdaki kripto para birimi reklamlarını yasaklamasına atıfta bulunan senatörler, Meta’nın bu tür içeriklerin kullanıcılar için oluşturduğu riskleri anladığını gösterdiğini söylüyor. Bu bağlamda senatörler kripto para birimleri söz konusu olduğunda daha fazla incelemeye ihtiyaç duyulduğunu öne sürüyor.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg’ten iddialı metaverse açıklaması

KaynakDecrypt