Solana Foundation, kullanıcıların Github’dan indirebilecekleri bir eklentiyle doğrudan ChatGPT üzerinden Solana ağıyla etkileşime girmelerini sağlayan açık kaynaklı bir referans uygulaması oluşturduğunu duyurdu.

Vakıf yaptığı açıklamada: “Solana Labs’ın bu entegrasyonu, yapay zekanın Solana verilerini ve protokollerini anlamayı veya Solana’nın bilgi işlem altyapısı ve DeFi projeleri hakkındaki verileri ortaya çıkarmayı nasıl kolaylaştırabileceğine dair bir referans görevi görüyor.” ifadelerini kullandı. Eklentinin NFT satın almak, token aktarmak, işlemleri incelemek, genel hesap verilerini yorumlamak ve taban fiyatına göre NFT koleksiyonlarını bulmak için kullanılabileceği de açıklandı.

Solana’nın kurucu ortağı ve Solana Labs CEO’su Anatoly Yakovenko, yapay zekanın Solana blok zincirini daha kullanışlı ve anlaşılır hale getireceğini belirtiyor: “Tüketici odaklı uygulamalar geliştiren her geliştirici, uygulamalarının bir yapay zeka modeli aracılığıyla nasıl etkileşime gireceğini düşünmelidir çünkü bu, bilgisayarlara ne yapacaklarını söylemeye yönelik yeni bir paradigmadır.

Solana Faaliyetlerde Artış Görüyor

Ethereum ve Bitcoin’deki yüksek ücretler bazı kullanıcıları alternatifleri keşfetmeye ittiği için Solana bu ay faaliyetlerinde bir artış gördü. The Block’un verilerine göre, ağda geçen hafta yeni adreslerin yedi günlük hareketli ortalaması 323.000’e ulaşarak Haziran 2022’den bu yana en yüksek sayıya ulaştı.

Geçen yıl FTX kripto borsasının çöküşü sırasında dramatik düşüşler yaşayan Solana’nın yerel SOL token’ı, o zamandan bu yana bir toparlanma göstererek yılbaşından bugüne %101 yükseldi. TradingView verilerine göre geçtiğimiz Salı günü %2,6 artışla 20,03$’dan işlem gördü.

Bu arada Solana Vakfı, daha önce duyurduğu yapay zeka odaklı stratejik hibe programındaki mevcut miktarı 1 milyon dolardan 10 milyon dolara çıkardığını açıkladı. Vakıf halihazırda 50 başvuru almış durumda ve yeni projeler için başvuruları kabul etmeye devam ediyor.

Solana’dan NFT basımına hız ve maliyet avantajı kazandıracak inovasyon

KaynakThe Block