Solana Labs, satıcıların doğrudan tüketicilerden kripto ödemelerini kabul etmesine izin vermek için Solana Pay adı verdiği yeni ödeme protokolünü başlattı.

Solana Pay ile tüccarlar USDC sabit akçesini (stablecoin), Solana’nın kendi token’ı SOL ve Solana blokzincirindeki diğer Solana tabanlı token’ları kabul edebilecek. İşlemlerin anında gerçekleşeceğini söyleyen Solana Labs, tüccarların gerçek zamanlı ödemeler alacağını da sözlerine ekledi.

Solana Labs’e göre, Solana’nın daha düşük işlem ücretleri sayesinde tüm paydaşlar daha düşük maliyetlere de maruz kalacaklar. Solana Labs’te ödemelerden sorumlu olan Sheraz Shere konuyla ilgili olarak: “Tüccarlar ve tüketiciler, gereksiz oynaklık riski almadan sorunsuz bir deneyim istiyor ve tüketiciler yatırımlarıyla işlem yapmak istemiyor.

İnsanlar, tıpkı nakitte olduğu gibi zincir üzerinde sorunsuz bir şekilde işlem yapabilirlerse, bunun ilgiyi artıracağına ve yeni yenilikler yaratacağına inanıyoruz; bu nedenle, geliştiricilerin bunun üzerine yeni ticaret deneyimleri oluşturmalarına olanak tanımak için tasarlanmıştır.” ifadelerini kullanıyor.

Solana Labs, yeni ödeme protokolünü Circle, Checkout.com, Citcon, Phantom, FTX ve Slope gibi birçok paydaşla birlikte ile ortaklaşa inşa etti.  Örneğin Circle, satıcıların fonları itibari paraya geri çevirebilecekleri bir Circle Hesabı aracılığıyla USDC kabul etmesine izin verecek. Phantom ise Solana Pay üzerinden işlem yapılmasını sağlayacak.

Solana Labs’in yaptığı açıklamaya göre kendi ödeme akışlarını yürüten kuruluşlar, entegrasyonları hemen şimdi oluşturmaya başlayabilir. Solana Pay’in Visa ve Mastercard gibi şirketlerle rekabet etmek isteyip istemediği sorulduğunda ise Shere, Solana Pay’in tüm ödeme paradigmasını, merkezi olmayan, izinsiz ve P2P raylar oluşturarak tüccarları kontrol altına alan bir paradigmaya değiştirmeye çalıştığını söyledi.

Solana’daki NFT satışlarının toplam hacmi 1 milyar doları aştı

KaynakThe Block