Blokzinciri analiz platformu Elliptic tarafından yayımlanan rakamlara göre, Ukrayna’ya yapılan kripto bağışların toplamı 50 milyon doları aştı.

Elliptic’in konuya yönelik yaptığı açıklama şöyle: “Ukrayna hükümeti ve orduya destek sağlayan bir STK, Rus işgalinin başlangıcından bu yana 89.000’den fazla kripto varlık bağışıyla 50,9 milyon dolar topladı.

Ukrayna’ya yönelik kripto bağışları, 26 Şubat 2022’de Ukrayna hükümetinin resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamadan sonra başlamıştı. Ukrayna hükümeti kripto para bağışlarını kabul ettiğini ilk duyurduğunda, kripto sahipleri için Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere diğer dijital varlıklar için de cüzdan adreslerini paylaşmıştı. Blokzinciri kayıtlarına göre bugüne kadar Bitcoin adresine 10 milyon, Ethereum adresine ise 16 milyon dolar değerinde bağış yapıldı.

1 Mart 2022’de hükümet ayrıca Polkadot bağışlarını kabul ettiğini de açıklamıştı.Ukrayna hükümeti daha sonra Polkadot’un kurucusu Gavin Wood’a, yaptığı 5 milyon dolarlık cömert bağış için teşekkür etti. 2 Mart itibariyle hükümet Dogecoin kabul ettiğini de açıkladı. Ukrayna Başkan Yardımcısı Mykhailo Fedorov ayrıca Ukrayna’nın Solana’dan aldığı büyük desteğe ve fon toplamak için “Ukraine for Aid” adlı ortak bir girişim kuran staking platformu Everstake’e de teşekkür etti.

Stellar, Ukrayna ile blokzinciri tabanlı CBDC üzerinde çalışacak

KaynakDecrypt