2021 yılında Ethereum yatırımcıları 76,3 milyar dolar kazanca ulaştı…

Blockchain analitik şirketi Chainalysis, global ölçekteki kripto para yatırımlarına ilişkin 2021 yılı bilançosuna işaret eden son raporunu kamuoyuyla paylaştı. Raporda 2021 yılında kripto para yatırımlardan elde edilen toplam kazancın 167 milyon 700 bin dolar olduğu kaydedilirken bu kapsamdaki Bitcoin-Ethereum karşılaştırmasına da yer verildi.

En popüler iki kripto paranın kıyaslamasında Bitcoin ile 74,7 milyar 300 milyon dolar kazanç sağlandığı, Ethereum’un ise yaklaşık 1,4 milyar dolarlık küçük bir farkla da olsa ilk sırada yer aldığı belirlendi. 2021 yılında Ethereum yatırımcıları 76,3 milyar dolar kazanca ulaştı.

Öte yandan bu sonucun DeFi’nin 2021’deki yükselişinin bir sonucu olarak Ethereum için artan talebi yansıttığına inanılıyor. Zira Ethereum, geleneksel finansal süreçlerdeki aracıları ortadan kaldırmak için gereken akıllı sözleşmeleri sunması ile DeFi endüstrisi açısından aranan blokzincirlerden biri oldu.

Hatırlanacağı üzere hem Bitcoin hem de Ethereum, geçtiğimiz Kasım ayında tüm zamanların en yüksek fiyatlarına, sırasıyla 69.000 dolar ve 4.850 dolar ile ulaşmıştı. Günümüzde ise söz konusu tarihi zirvelerinin bir hayli gerisinde oldukları görülüyor.


BCTR üzerinde yer alan makale ve içerikler bilgilendirme amaçlı olup bir yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

Kaynakblockchain.news