Merkezi Olmayan Finans (DeFi) tabanlı akıllı sözleşmelerin kodlarındaki hataları tanımlayan güvenlik firması Certora, yatırımcılardan 36 milyon dolar topladı.

Finansman turu Jump Crypto tarafından yönetildi. Yatırımcılar arasında Tiger Global, Galaxy Digital, Electric Capital, ACapital, Framework Ventures, CoinFund, Lemniscap, Coinbase (COIN) ve VMware’den (VMW) yer aldı.

Certora, Ethereum Virtual Machine (EVM) uyumlu protokollerde hayati bir rol oynuyor. Şirket başlangıçta kodları tarayan ve herhangi bir akıllı sözleşme kuralı ihlali değerlendirmesine dayanarak bunları açık veya net olarak ileten bir ‘Prover’ teknolojisi geliştirdi.

Piyasada bu yıl rekor derecede akıllı sözleşme istismarı yaşandı. En sonuncusu, popüler blockchain oyunlarından biri olan Axie Infinity’de meydana geldi.

Ayrıca Certora olmasaydı, SushiSwap, Trident likidite havuzu sözleşmesiyle bir istismara maruz kalmış olabilirdi. Certora, bir bilgisayar korsanının fon havuzunu boşaltmasına izin verecek bir hata tespit etti ve hata, ürün resmi olarak piyasaya sürülmeden önce düzeltildi.

Firma, toplamış olduğu bu sermaye ile Solana ve ardından Polkadot ile başlayarak diğer blokzinciri ağlarına erişimini genişletmeyi umuyor.