Yıllardır devam eden davada bir perde daha kapandı…

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından talep edilen müzakere muafiyeti hakkı (DPP), federal yargıç tarafından kabul görmedi. Bu karar, SEC ile hukuki savaşında Ripple için önemli bir kazanç olarak yorumlandı. SEC’in bu karara itiraz etme hakkı saklı bulunuyor.

Yıllardır devam eden davanın konusu, Ripple’ın iki kurucusu tarafından menkul kıymet olarak kabul edilmeden satılmasına dayanıyor. SEC’e göre bu durum bir usulsüzlük ancak konu, otoriteler tarafından farklı şekilde yorumlanıyor.

Son duruşmanın SEC açısından beklendiği gibi geçmediği kaydedilirken federal yargıç, SEC personeli ve üçüncü taraflar arasındaki toplantılara ilişkin kayıtları incelemeyi kabul etti.

Ripple, mayıs ayı öncesinde bir ara karar almaya çalışıyor, diğer yanda ise SEC’in daha fazla kanıt bulmaya dönük çabası sürüyor. Bu doğrultuda sürecin Ripple lehine işlediği yorumları yapılırken SEC’in Mayıs ayında verilecek kararın önüne geçmek istediği, yani zaman kazanmak istediği kaydediliyor.

Duruşmalar serisinde sıradaki halka Mayıs ayına işaret ediyor. Son yorumlar ise davanın bir ‘uzlaşma’ ile sonuçlanabileceği yönünde. Ripple yatırımcılarının merakla beklediği davanın kripto paranın fiyatlanması noktasında büyük önem taşıdığı belirtiliyor.