ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, SEC personelinin, token projelerini menkul kıymetler olarak kaydederken daha esnek bir yol için çalışmalarını istiyor.

Gensler, Senato Bankacılık Komitesi’ne sunulan yazılı ifadede şunları söyledi: “Kripto menkul kıymet aracılarını kaydettirmek için çalışan personelden, hem menkul kıymet olan hem de menkul kıymet olmayan kripto varlıkların birbirleriyle veya yan yana ticaret yapmasına izin verecek bir yol önermelerini istedim. Kripto yatırımlarının doğası gereği, mevcut kamuoyunu aydınlatma gerekliliklerini uygulamada esnek olmanın daha uygun olabileceğini kabul ediyorum.

Gensler, çoğu kripto token’ının menkul kıymet olduğunu yineleyerek SEC’in uzun süredir konuyla ilgili aynı konumda olduğunu vurguladı. Özellikle merkeziyetsiz finansa atıfta bulunan Gensler, merkezi olsun ya da olmasın, birçok aracının SEC’e kaydolması gerektiğini söylüyor.

Gensler geçtiğimiz hafta katıldığı bir hukuk konferansında, kripto endüstrisinin düzenleyici rehberlik eksikliği konusundaki şikayetlerine sert çıkmıştı. “Kripto endüstrisindeki bazı isimler daha net bir rehberlik istedi. Son 5 yılda SEC bu konuda oldukça net bir şekilde konuştu.” ifadelerini kullanan Gensler, komiteye sunulan yazılı ifadesinde tonunu biraz daha yumuşatmış gibi görünüyor. Göreve gelmeden önce kripto dostu olarak bilinen Gensler, endüstrinin düzenleyici tarafındaki isteklerini gözardı etmeden faaliyetlerini sürdürmeyi hedefliyor.

KaynakThe Block