Kripto girişimi BlockFi, SEC ve eyalet düzenleyicilerinden yasadışı bir şekilde menkul kıymetler yasasını ihlal eden bir ürün sunduğuna dair iddiaları çözmek için 100 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Bu ceza, şimdiye kadar bir kripto para firmasına karşı verilen en büyük ve bir kripto şirketinin 1940 Yatırım Şirketi Yasası’nın kayıt hükümlerini ihlal etmekle suçlandığı ilk ceza olarak kayıtlara geçti.

SEC’e göre BlockFi, yatırımcıları kripto varlıklarını ödünç vererek üstlendikleri risk seviyesi ve uygun yatırım kararları vermek için ihtiyaç duydukları bilgilere sahip olmadıkları konusunda yanılttı. Ayrıca SEC, BlockFi’yi varlıklarının yüzde 40’ından fazlasını oluşturan menkul kıymetler sunmak için uygun kayıt beyanına sahip olmamakla suçladı.

BlockFi SEC’in bulgularını resmi olarak kabul etmeden veya reddetmeden Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kayıtlı olmayan faiz hesaplarını teklif etmeyi veya satmayı durdurmayı kabul etti. Yapılan basın açıklamasında BlockFi, şirketin SEC ile iş birliği yaptığını ve iyileştirme eylemlerini uygulamaya koyduğunu belirtti.

Şirket tarafından yapılan farklı bir paylaşımda ise şirketin artan bir düzenleyici netlik umduğunu ve bugünün kararının, şirketin kripto için yeni bir düzenleyici ortamın yaratılmasına öncülük ettiği anlamına geldiği söylendi.

Soruşturmanı sonucu olarak BlockFi, 50 milyon dolar ceza ödemeyi ve kredi ürünü teklifini durdurmayı kabul etti. Ayrıca, şirket benzer suçlamalar için de ek olarak 32 eyalette 50 milyon dolar para cezası ödemeyi de kabul etti.

SEC Başkanı, kripto düzenlemelerinin artacağına dair ipucu veriyor

KaynakAxios