Amerikalı yetişkinler, kripto para birimine güvenip güvenmeme konusunda ikiye bölünmüş durumda. Ancak yeni bir ankete göre çoğunluk, hükümetin dijital varlıkları daha net bir şekilde düzenlemesi gerektiği konusunda hemfikir.

Grayscale tarafından yaptırılan bir ankete göre, ankete katılanların yüzde 79’u kripto endüstrisinin daha net bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini söylüyor. Buna ek olarak yüzde 76’lık bir kesin de federal hükümetin kripto para ticareti için daha açık kurallar oluşturması gerektiğini söyledi.

The Harris Poll tarafından Grayscale için gerçekleştirilen anket, Washington DC’deki politikacıların kripto para birimleri için yeni kurallar belirlemeyi değerlendirmesiyle birlikte geldi.

The Harris Poll anketin özetinde şu ifadeleri kullandı: “ABD kripto düzenlemesi için güçlü bir destek var. Amerikalılar açıkça belirlenmiş kurallar ve düzenlemeler istiyor. Kripto paranın herkes tarafından erişilebilir olmasını sağlamak için düzenlemenin tüketici odaklı olması gerektiğini belirtiyorlar.

Ankete katılanların, geleneksel yatırım araçlarına ve büyük bankalara göre kripto para birimine güvenme olasılıkları daha düşüktü. Katılımcıların yüzde 84’ü hisse senetleri ve tahviller gibi geleneksel yatırım araçlarına güvendiklerini söylerken, yüzde 51’i kripto para birimlerine güvendiklerini belirtti. Bu oran, politikacılara ve hükümete güvendiklerini söyleyen yüzde 49’luk kesimden biraz daha yüksekti. Yine de ankete katılanların yarısından fazlası (%53) kriptoyu finansın geleceği olarak görüyor.

Ankete göre, endüstri için yeni kurallar daha fazla Amerikalıyı dijital varlıklara yatırım yapmaya yönlendirebilir. Ankete katılanların yüzde 57’si, daha fazla hükümet düzenlemesi olsaydı kriptoya yatırım yapmanın daha rahat olacağını belirtti. Ankete katılan kişilerin yaklaşık beşte biri, bir varlık veya yatırım aracı olarak bitcoin, ethereum, dogecoin veya USDC gibi kripto para birimlerine sahip olduklarını söylerken, %6’sı NFT’lere sahip olduklarını söyledi.

Küresel sahnede, ankete katılanlar ABD’nin diğer ülkelerle karşılaştırıldığında kripto düzenlemesinde nerede durduğu konusunda bölündü. Yüzde 40’ı, “kripto para birimlerini teşvik eden bir düzenleyici ortam yaratma” veya “herkesin kripto satın almasını veya ticaretini daha kolay, daha güvenli hale getirme” söz konusu olduğunda ABD’nin diğer ülkelerle “eşit” olduğunu söyledi. Diğer taraftan, katılımcıların %39’u ABD’nin diğer ülkelerin “biraz” veya “çok gerisinde” olduğunu söyledi. Yalnızca %6’lık küçük bir kesim ABD’nin diğer ülkelerden “çok ileride” olduğunu söyledi.

Online olarak gerçekleştirilen anket, 6-11 Ekim tarihleri ​​arasında 2.029 yetişkinle yapıldı. Katılımcılar, daha önce Harris anketlerine katılmayı kabul eden bir grup insandan seçildi.

Kripto düzenlemeleri G-20 için öncelik olacak

KaynakThe Block