Önümüzdeki Aralık ayında G-20 grubunun 1 yıl boyunca başkanlığını yürütecek olan Hindistan, bu dönemde kripto düzenlemelerine öncelik verecek.

19 büyük ekonomi ve Avrupa Birliği’nden oluşan hükümetler arası bir grup olan G-20’nin başkanlığı şu anda Endonezya tarafından yürütülüyor. Hindistan, Aralık ayından itibaren sadece G-20 başkanlığını almakla kalmayacak, aynı zamanda gelecek yıl ilk kez G-20 liderler zirvesine ev sahipliği yapacak.

Başkanlıkla birlikte Hindistan, küresel kripto düzenlemesinin bir çerçevesinin çizilmesinde önemli bir role sahip olacak. Ev sahibi, ekonomik büyüme için temaları ve odak alanlarını belirleyerek yılın gündemini belirleyecek. Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman daha önce kriptonun gündemin bir parçası olacağını söylemişti. G-20’deki liderlikle birlikte ülkenin, kripto konusunda uluslararası fikir birliği sağlanması için çalışması bekleniyor.

Hindistan hükümetinin baş ekonomi danışmanı V. Anantha Nageswaran geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte G-20 konferansına ilişkin: “Küresel topluluğun, sanal varlıkların düzenlenmesi gibi birçok sınır ötesi zorluğa karşı mücadelesinin ölçeğini ve kapsamını hızlandırmak için fikir birliğine dayalı çözümler belirlemek, Hindistan’ın G-20 başkanlığının hedeflerinden biri olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Hindistan son olarak geçtiğimiz günlerde CBDC’ler için pilot uygulama başlatacaklarını duyurmuştu. Toptan (Wholesale) CBDC’lerin pilot uygulaması için 9 banka belirleyen Hindistan Merkez Bankası, önümüzdeki ay da perakende CBDC’nin test edileceğini açıkladı.

Hindistan Merkez Bankası toptan CBDC testlerine başlıyor