Hindistan Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MeitY), Ulusal Blokzinciri Stratejisini yayınladı. 5 yıllık yol haritası, ilk olarak e-devlete odaklanan bir dizi kullanım senaryosunu başlatmak için bir Ulusal Blokzinciri Çerçevesi ve dağıtık bir barındırma altyapısının kullanıma sunulmasını içeriyor.

MeitY tarafından yayımlanan blokzincir yol haritası, hem izinli hem de izinsiz çeşitli blokzinciri teknolojilerine değiniyor. Bununla birlikte, Framework diyagramı üç kurumsal blokzincirini listeliyor. Bunlar, Hyperledger Fabric, Hyperledger Sawtooth, R3’s Corda ve “diğer platformlar” olarak belirtiliyor.

Yol haritası ilk olarak e-devlet uygulamaları için bir konsorsiyum modeline geçilmesini öneriyor. Ardından, bunun ötesine geçerek çeşitli kullanım durumlarını dahil etmek için geçiş yapılacak ve bu yapı herkesin kullanımına açık olacak.

Yayımlanan belgede blokzinciri stratejisi içim devlet daireleri, eyaletler, akademi, özel sektör dahil olmak üzere çeşitli şekillerde iş birliğini yapılabileceği vurgulanıyor. Ayrıca Bakanlık, girişimleri bu sürece dahil etmeye ve onların önündeki engelleri kaldırmaya da hevesli olduğunu belirtiyor.

Bakanlık, sağlıktan akıllı şehirlere, sigortadan eğitime kadar blokzinciri teknolojisinin uygulanabileceği 40 potansiyel alan belirlemiş durumda. 5 yıllık yol haritasında belirtildiği üzere bakanlığın uygulamalarının ikinci yılda hayata geçirilmesi bekleniyor.

MeitY, ilk olarak 2019’un sonlarında bir ulusal plan yayınlamayı planlamıştı ancak pandemiyle birlikte bu süreç ertelendi. Bakanlık Ocak 2021’de bir taslak sürüm yayınlandı ve kamuoyunun yorumuna sundu.

Hindistan Merkez Bankası dijital rupi testlerine yakında başlıyor

KaynakLedgerInsights