ABD Başkan Joe Biden, kripto para birimi endüstrisini düzenlemek için bir strateji oluşturmayı amaçlayan başkanlık emrini imzaladı.

Bu kararname kripto para birimi endüstrisini düzenlemeye yönelik ilk bütünsel bir hükümet yaklaşımı olarak görülüyor. Kararneme, kripto alanında tüketicinin korunması, yasadışı finansman, finansal katılım ve sorumlu kalkınma dahil olmak üzere çok sayıda sorunu hedeflemeyi amaçlıyor.

Başkanlık emrinde konuyla ilgili olarak kullanılan ifadeler şöyle: “Dijital varlıkların ve ilgili yeniliklerin artan gelişimi ve benimsenmesinin yanı sıra belirli kilit risklere karşı savunmak için tutarsız kontroller, Birleşik Devletler Hükümetinin dijital varlıklara yaklaşımının bir evrimini ve uyumunu gerektirmektedir.

İmzalanan kararname, endüstri için yeni bir düzenleme ya da düzenleyici kurumlara, özellikle hangi düzenlemeleri benimsemeleri gerektiği konusunda bir ifade içermiyor. Bunun yerine Federal Ticaret Komisyonu, SEC ve CFTC gibi federal kurumların kripto endüstrisini denetleme çabalarını koordine etmelerini istiyor. Kararname ayrıca, Hazine Bakanlığı’na paranın ve ödeme sistemlerinin geleceği hakkında bir rapor hazırlaması çağrısında da bulunuyor.

ABD Başkan Biden’ın imzaladığı başkanlık emri 10 bölüme ayrılıyor. Bunlar politika, hedefler, koordinasyon, merkez bankası dijital para birimleri, tüketicinin korunması, finansal istikrar, dijital varlıklarda yasadışı finansmana yönelik eylemler, uluslararası işbirliği, tanımlar ve son olarak genel hükümler olarak belirtilmiş.

Biden’ın imzaladığı başkanlık emrinin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İngiltere Merkez Bankası, kripto düzenlemelerinin sıkılaştırılması çağırısında bulundu

KaynakDecrypt