New York Digital Investment Group (NYDIG) Fidelity National Information Services (FIS) ile birlikte ABD bankalarının müşterilerine mevcut hesapları üzerinden Bitcoin satın alma, satma ve tutma olanağı sağlayacak.

Ortaklık kapsamında FIS, kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan mobil uygulaması Digital One ile Bitcoin takas hizmetleri sunarken NYDIG’in iştiraki Stone Ridge, saklama ve ticaretin uygulanmasıyla ilgilenecek. Anlaşma kapsamında ek olarak FIS Ventures, NYDIG’e açıklanmayan bir miktarda yatırım da yaptı.

NYDIG Bankacılık Çözümleri Müdürü Patrick Sells yaptıkları şeyin, sıradan Amerikalıların ve şirketlerin mevcut banka ilişkileri yoluyla Bitcoin satın alabilmelerini kolaylaştırmak olduğunu söylüyor.

Şu anda Bitcoin satın almak isteyen Amerikalılar bunu Coinbase veya Kraken gibi kripto para borsaları, Robinhood ve Square gibi kripto uygulamaları ve PayPal aracılığıyla yapabiliyorlar. Geleneksel bankalar henüz müşterilerine Bitcoin destekli hizmetler sunmamış olsa da, finansal kurumların müşterileri için kripto para birimi hizmetleri ekleme olasılığını keşfetmeye başlamasıyla durum yavaş yavaş değişiyor.

Şu anda NYDIG, birkaç büyük ABD bankasıyla görüşmelerde bulunuyor. Bununla birlikte, Sells tarafından detaylandırıldığı üzere, ülke çapındaki yüzlerce küçük banka programa halihazırda kayıtlı. Bunlardan biri, sadece yedi şubesi olan Kaliforniya merkezli bir topluluk bankası olan Suncrest.

NYDIG’in diğer planları arasında Bitcoin ile ödenen banka kartı ödüllerinin yanı sıra kripto para birimine faiz ödeyecek yeni bir FDIC sigortalı banka hesabı türü de yer alıyor.

Bitcoin firması NYDIG, 200 milyon dolar değerinde yatırım aldı

KaynakDecyrpt