New York Digital Investment Group (NYDIG), aralarında Stone Ridge Holdings Group, Morgan Stanley, New York Life, MassMutual, Soros Fund Management ve FS Investments’ın da bulunduğu yatırım turundan 200 milyon dolar topladığını açıkladı.

Yatırım turuna katılan yatırımcıların kendileri için birer yatırımcıdan çok daha fazlası olduğunu söyleyen NYDIG CEO’su Robert Gutmann, tura katılanların yıllardır birlikte çalıştıkları ve iyi tanına ortaklar olduğunu söylüyor.

Gutmann’a göre NYDIG, yatırım yönetimi, sigorta, bankacılık, temiz enerji ve hayırseverliği kapsayan, Bitcoin ile ilgili stratejik girişimler üzerinde bu firmalarla birlikte çalışacak.

NYDIG, varlık yönetimi, saklama ve AML / KYC’ye kadar birçok şeyi sunan ve Bitcoin’e geçmek isteyen geleneksel finans kurumları için kendisini bir ‘go-to-firm’ olarak konumlandırmıştı. Geçtiğimiz yıl MassMutual’ın 100 milyon dolarlık kripto para birimi almasına yardımcı oldu.

Bitcoin ve kripto para birimlerinin kurumsal olarak benimsenmesi hız kazandı. NYDIG’e yapılan yatırımın arkasında Morgan Stanley ve Soros gibi isimlerin olması da bu açıdan dikkat çekiyor. Bireysel yatırımcıların kripto para birimlerine yönelik ilgisi sürerken bu yılın başlarından itibaren kurumsal ilginin de ciddi bir şekilde arttığını görebiliyoruz.

2021’de kripto paraları neler bekliyor?

KaynakFinextra