İngiltere Merkez Bankası (BOE) bu hafta başında yaptığı açıklamada, hızlı hareket eden piyasayla mücadele amacıyla kripto varlıklarına yönelik düzenleyici ve yasal çerçevelerin hem yurt içinde hem de küresel olarak artırılması gerektiğini söyledi.

29 Kasım ve 9 Aralık’ta alınan Aralık ayı finansal istikrar raporu ve finansal politika komitesi (FPC) toplantı tutanaklarında banka, değişikliklerin “riskleri yöneteceğini, sürdürülebilir yeniliği teşvik edeceğini ve finansal sistemde daha geniş güven ve bütünlüğü koruyacağını” söyledi.

Banka kripto ekosisteminin getirdiği inovasyonun faydalarını kabul ederken, bu gelişmelerin ancak etkili kamu politikası çerçeveleri ile birlikte sürdürülebilir olacağını düşünüyor.

FPC ayrıca, Birleşik Krallık Hazinesi’nin bu yılın başlarında ortaya koyduğu, bir ödeme aracı olarak sabit akçe (stablecoin) kullanımını yöneten düzenleyici bir rejim önerisini de memnuniyetle karşıladığını belirtiyor. Öneri, sabit akçeleri bankanın düzenleyici görevine dahil etmeye yönelik tavsiyeleri içeriyordu.

Son çağrı, bankanın potansiyel kripto düzenlemeleri hakkında yaptığı bir dizi yorumun sonuncusu olarak kaydedildi. Finansal İstikrar Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe, Kasım ayında kripto varlıkların İngiltere’nin finansal sistemini potansiyel olarak istikrarsızlaştırabileceğini öne sürmüştü. Cunliffe, dünyanın geleneksel finansal sistemlerinde kripto para birimlerinin artan kullanımı nedeniyle düzenleyicilerin riskler hakkında “çok iyi düşünmek” zorunda kalacağı konusunda uyarmıştı.

IMF, hükümetler arası koordineli bir kripto politikasını savunuyor

KaynakThe Block