Uluslararası Para Fonu (IMF), bu hafta kripto para birimlerine yönelik “kapsamlı, tutarlı ve koordineli” bir küresel politika oluşturulması çağrısını yaptı.

IMF yetkilileri Tobias Adrian, Dong He ve Aditya Narain, dijital varlık sektöründeki hızlı büyümenin ortasında hükümetler arası ortak bir politika çerçevesini öneriyorlar. Ekip, bu tür bir büyümenin ortasında artan risklerin karşılık gelen bir politika tepkisi gerektirdiğini iddia ediyor.

Paylaşılan blog gönderisinde kullanılan ifadeler şöyle: “Bu tür riskler, kripto varlıklarından kaynaklanan finansal sisteme yönelik riskleri tam olarak ele alan kapsamlı uluslararası standartlara neden ihtiyaç duyduğumuzun altını çiziyor.

Teknolojik, yasal, düzenleyici ve denetleyici zorlukların üstesinden gelmek için sınır ötesi iş birliğine acil bir ihtiyaç var. Kripto için kapsamlı, tutarlı ve koordineli bir düzenleyici yaklaşım oluşturmak göz korkutucu bir iş, ancak şimdi başlarsak, temel teknolojik yeniliklerin getirdiği faydalardan yararlanırken finansal istikrarı koruma politika hedefine ulaşabiliriz.

IMF’in bu önerisi, Uluslararası Ödemeler Bankası da dahil olmak üzere diğer uluslararası kuruluşlardan gelen çağırıları yineliyor. Bu yıl, kendisi de IMF’nin eski genel müdürü olan ECB lideri Christine Lagarde gibi yetkililer, kripto konusunda koordineli politika hamleleri çağrısında bulunmuşlardı.

IMF, CBDC’lerin avantajlarını ve dezavantajlarını paylaştı

KaynakThe Block