Rusya’nın en büyük bankası olarak kabul edilen Sberbank, yakında dijital finansal varlıklar (DFA) ihracı ve takasına başlayacak.

Dün Rusya hükümetinden dijital varlık ihraç etme lisansını alan banka, bundan yaklaşık 1 ay sonra şirketlerin blokzinciri platformunda işlem yapabileceklerini duyurdu. Rusya geçtiğimiz ay blokzinciri platformu Atomyze’a da dijital varlık takası konusunda yeşil ışık yakmıştı.

Sberbank konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada bu hamlenin piyasaya yansıyacak faydalarından bahsediyor. Açıklamaya göre şirketler artık piyasadan yatırım çekebilmek için kendi dijital finansal varlıklarını çıkartabilecekler.

Sberbank direktörlerinden Sergey Poopov konuyla ilgili olarak: “Dijital varlıklarla çalışmaya yeni başlıyoruz ve daha fazla geliştirmenin mevcut düzenleyici çerçevenin uyarlanmasını gerektirdiğini fark ediyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

Banka 2020 yılında Sbercoin olarak adlandırılacak bir stablecoin çıkarma niyetini açıklamıştı. Geçtiğimiz yıl Ocak ayında Sberbank, blokzincir tabanlı bir finansal platform için merkez bankasından da onay istemişti. Dijital varlıklara onayı, Batı’nın Rusya üzerinden uyguladığı ekonomik yaptırımlar ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ortasında geldi.

Sberbank stablecoin üzerinde çalışıyor

 

KaynakThe Block